El Tripartit de Sant Cugat aprova un pressupost que mostra una total absència de rumb

El govern Tripartit de Sant Cugat (ERC-MES, PSC i CUP-PC) ha aprovat al ple del 20 d’abril el pressupost municipal per al 2022, desestimant les 40 al·legacions que vam presentar el grup municipal de Junts per Sant Cugat per potenciar el suport a les famílies, entitats i empreses.

Un mal pressupost per la ciutat de Sant Cugat que s’ha aprovat, una vegada més, tard. Quan entri en vigor ja incorporarà nombroses i molt importants modificacions, serà ja un altre pressupost. Continuarà modificant-se profundament durant l’any amb la incorporació de les inexecucions dels exercicis precedents i la realitat no tindrà res a veure amb allò que s’ha previst, que s’ha pressupostat.

En paraules de Carles Brugarolas, regidor de Junts per Sant Cugat, aquest mandat finalitzarà amb un forat entre les despeses ordinàries i els ingressos corrents que algun dia exigirà retallades molt importants. El govern Tripartit de Cugat ha perdut una oportunitat històrica d’aprofitar el temps de suspensió de les normes que limiten la despesa municipal per resoldre dèficits històrics (energètics, habitatge, infraestructures pendents…).
ARTICLE DE CARLES BRUGAROLAS 


EL TRIPARTIT REBUTJA CONCILIAR ELS DRETS A L’OCI I AL DESCANS

Junts per Sant Cugat vam plantejar al mateix ple municipal l’oci nocturn a Can Solà i les seves conseqüències per a la convivència. Vam presentar una moció per abordar, especialment, la sortida dels establiments de matinada i el soroll, les actituds incíviques i els problemes de seguretat que genera. En la seva proposta, el grup municipal planteja estudiar els itineraris de sortida i les principals afectacions a la convivència que se’n deriven, i elaborar un pla de mesures, entre les quals proposen establir un servei de transport col·lectiu i posar en marxa una aplicació per alertar de possibles situacions de perill.

De fet, aquesta fórmula, concreta Junts, ja existeix a altres municipis com Vic, Olot i Sant Just Desvern. La intenció del partit és reduir l’afectació que l’oci nocturn té a les zones properes com Torreblanca, l’avinguda de Cerdanyola i l’eix Monestir – plaça de Lluís Millet.

Com va explicar Sandra Casat, regidora de Junts per Sant Cugat, la nostra proposta passa per recollir tota la informació sobre la problemàtica i abordar-la amb un pla de mesures acordades amb les empreses operadores dels establiments d’oci nocturn, les associacions d’empreses i els veïns afectats. Una proposta que es complementava amb la creació d’un servei de transport col·lectiu que connecti amb l’estació de FGC de Can Sant Joan i d’una aplicació per fer xarxa veïnal i alertar d’incidències.
CONSULTA LA MOCIÓ DE JUNTS

 

PROTEGIM COLLSEROLA, EVITEM UN GRAN INCENDI

El grup municipal de Junts per Sant Cugat vam presentar una moció consensuada amb els grups municipals de Junts de nou poblacions diferents, entre els quals Barcelona, El Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Montcada i Reixac i Cerdanyola del Vallès. Una de les propostes és trencar amb la continuïtat de boscos i intentar recuperar l’activitat agrícola i ramadera per evitar que hi hagi incendis.

Una moció defensada pel regidor de Junts per Sant Cugat, Joan Puigdomènech, i que el Tripartit de Sant Cugat va rebutjar inicialment presentant una moció alternativa. Finalment, però, amb la voluntat de trobar el màxim consens possible, Junts vam retirar la nostra proposta amb l’objectiu de treballar conjuntament una nova moció amb el govern de la nostra ciutat i que, molt probablement, es portarà al ple municipal del mes de maig.
CONSULTA LA MOCIÓ DE JUNTS