Junts aconsegueix el compromís institucional per a la preservació de Collserola

Sant Cugat es compromet amb la preservació de l’entorn natural de Collserola i per millorar la prevenció d’incendis. A través d’una moció original de Junts per Sant Cugat, a la qual també es va sumar l’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Cugat, s’insta la Diputació, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat perquè donin suport al Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge (PEPNat).

La moció proposa incentivar la gestió agroforestal, promoure un segell que identifiqui els productes produïts sosteniblement, també preveu millorar les franges de seguretat i tenir especial cura del sotabosc per evitar la propagació ràpida d’incendis. Una altra de les propostes és la instal·lació d’un centre logístic de biomassa.

Per Joan Puigdomènech, regidor de Junts per Sant Cugat, “hem d’incentivar la gestió agroforestal, potenciar la ramaderia, promoure accions d’autprotecció veïnal… Donarem suport a totes les iniciatives a favor de Collserola”.
CONSULTA LA MOCIÓ CONSENSUADA

DEFENSEM ELS DRETS DE LES PERSONES LGTBIQ+
Sant Cugat s’uneix a la lluita cap a la igualtat de les persones LGTBIQ+, gràcies a una moció institucional, originària de Junts per Sant Cugat. Entre els acords del text hi destaca la voluntat d’adherir-se a la commemoració celebrada per les entitats i institucions amb motiu del 28 de juny, Dia de l’Orgull LGTBIQ+.

Com que la commemoració coincideix amb la Festa Major de Sant Cugat, la moció també proposa incloure al programa de la gresca les activitats reivindicatives i festives. A més, es penjarà la bandera de l’arc de Sant Martí de forma visible i se seguirà treballant en la programació d’activitats per a la visibilitat del col·lectiu, com per exemple xerrades als centres educatius.

Segons Sandra Casat, regidora de Junts per Sant Cugat, “necessitem una societat que deixi de créixer sentint por a la diferència i que construeixi  des de la diversitat. La diversitat enriqueix a qui vol crear un món on la competició deixi de passar per sobre de la col·laboració, on el poder no es mengi la fragilitat i que aquesta fragilitat i vulnerabilitat sigui la base des d’on construir per tenir cura de qui ens envolta. Una societat un puguem parlar de les pors per caminar amb elles i no contra elles.”
CONSULTA LA MOCIÓ DE JUNTS

El COL·LAPSES DE L’AP-7 I LA B30, ORIGEN DE MOLTS PROBLEMES
Aquesta moció de Junts per Sant Cugat, que proposa mesures orientades a reduir les conseqüències d’aquets col·lapses i a favor d’un millor equilibri territorial, va quedar damunt de la taula amb l’objectiu de consensuar un text que compti amb el suport dels diferents grups polítics de l’Ajuntament de Sant Cugat. Un cop es consensuï, es tornarà a portar al ple municipal.
CONSULTA LA MOCIÓ DE JUNTS