L’EMD de Valldoreix neteja de les franges contra incendis

Els treballs anuals de manteniment de les franges perimetrals de protecció contra incendis i de neteja del sotabosc de Valldoreix es van iniciar el 2 de maig, a càrrec de l’empresa Espais Verds del Vallés S.A. Els treballs segueixen l’esquema habitual dels darrers anys, començant al barri de la Barceloneta-Sant Jaume per anar avançant en direcció est-oest fins a arribar als barris del Monmany, Regadiu i la Guinardera.

Com és costum les tasques de manteniment de les franges se centren en les zones boscoses a tocar de la trama urbana de Valldoreix, al límit amb el Parc Natural de la Serra de Collserola i a les àrees de bosc interiors de la vila, amb l’objectiu de protegir la natura i els nuclis habitats dels episodis d’incendis que puguin aparèixer durant els mesos de més calor de l’any.
+INFO

 

LA MASIA DE CAN DOMÈNECH IMPULSA UN PROJECTE DE PASTURA AMB RUCS

La finca de Can Domènech, situada als peus del Puigmadrona i a cavall entre els termes de Valldoreix i El Papiol, està enllestint un projecte que consisteix en una prova pilot per introduir un ramat de rucs que puguin pasturar una superfície de 15 hectàrees dins dels terrenys del mas valldoreixenc. L’objectiu de la iniciativa és utilitzar els ases per reduir el material combustible del sotabosc i d’aquesta manera prevenir els incendis forestals a Collserola.
+INFO

RETIRADES 3,2 TONES DE DEIXALLES DE LA RIERA DE CAN LLOBET

La tercera edició del #TrashtagValldoreix, celebrada el diumenge 8 de maig al tram valldoreixenc de la riera de Can Llobet, va ser tot un èxit de convocatòria, ja que va comptar amb la participació de prop d’una trentena llarga de voluntaris i voluntàries, que es van voler sumar a la iniciativa per aconseguir que l’entorn natural de Valldoreix estigui cada dia més net.
+INFO