Demanem que el ple municipal de Sant Cugat del 19 de juliol sigui telemàtic

El grup municipal de Junts per Sant Cugat, davant les noves mesures vigents per la Covid-19 (del 15 al 22 de juliol) aprovades per PROCICAT a tot Catalunya, demana que el ple municipal ordinari del dilluns 19 de juliol de l’Ajuntament de Sant Cugat es dugui a terme en format telemàtic, i no presencial com està previst.

Entre les noves mesures aprovades pel PROCICAT per fer front al risc de rebrots de Covid-19, dirigides a limitar els contactes socials fora de la bombolla de convivència, tant en àmbits públics com privats, figura l’apartat específic de “Reunions” que indica grups màxim de 10 persones excepte convivents, tant en l’àmbit públic com privat.

El ple municipal reuneix fins a 25 regidors de diferents bombolles de convivència als que s’han de sumar també la Secretaria General, interventor, cap de gabinet d’alcaldia, tècnic de so, representants dels mitjans de comunicació local, etc. Per tant, més de 30 persones (no totes elles vacunades) reunides en un espai no ventilat durant una mitjana de tres hores o més.

Donada la situació actual d’alt risc de rebrot de Covid-19 a la nostra ciutat, considerem que els representants polítics som els primers que hem de donar exemple a la ciutadania i no volem afegir més tensió el personal mèdic i sanitari que treballa als CAP del nostre municipi, i que aquests darrers dies viuen moments complicats que se sumen als molts mesos que porten lluitant contra aquesta pandèmia.

En cas que el govern municipal opti per mantenir el criteri actual i celebrar el ple municipal de forma presencial, demanem que tothom qui hagi d’assistir-hi passi unes hores abans de l’inici del mateix un test d’antígens per tal de garantir al màxim la seguretat dels assistents.