Vallès i Recoder defensen el model de ciutat i coincideixen en els reptes de present i de futur

L’acte va tenir lloc a l’hotel El Sant Cugat i va aplegar més de 120 persones per escoltar les reflexions de l’exalcalde Recoder i les propostes que el candidat a l’alcaldia Josep Maria Vallès fa per millorar la qualitat de vida dels santcugatencs i santcugatenques.

La conversa va abordar des de la trajectòria més personal de cadascun d’ells i com van apostar per ser part activa en la transformació de la ciutat així com els diferents aspectes que cal tenir en compte quan parlem de model de ciutat.

Tant Vallès com Recoder van coincidir en el fet que les ciutats necessiten un lideratge clar, un projecte de ciutat compartit i una gran capacitat de diàleg i gestió per tirar els projectes endavant. Així mateix van destacar que la planificació és essencial per al creixement sostenible d’una ciutat, especialment en el model de ciutat jardí que hem impulsat a Sant Cugat i que fa que sigui tan ben valorada pels seus habitants.

També hi va haver un moment de reflexió sobre la campanya institucional “El Sant Cugat del futur” que Vallès va definir com “el Sant Cugat del fum” ja que, qui no és capaç de gestionar bé el present, no pot parlar de futur. I un bon exemple d’això seria el projecte Ragull Centre, que es troba en un procés contenciós, o també el barri de Can Ametller, que està tot per planificar.

Vallès també va fer esment a la no aprovació del pressupost municipal pel 2023. No aprovar un pressupost vol dir que totes les entitats i proveïdors municipals, entre altres, van tard en el cobrament de les seves subvencions, i per tant, tenen serioses dificultats per fer front a llurs obligacions financeres. Dit d’una altra manera: el que hauria de ser un motor econòmic, l’Ajuntament el converteix en un fre.

Segons dades municipals, Sant Cugat està avui pitjor que fa quatre anys: en mobilitat, en seguretat, en habitatge i en neteja. Aquestes són les principals preocupacions ciutadanes a les que el govern municipal no dona resposta. Vallès considera que cal un canvi de rumb i va exposar diferents propostes que volen ser treballades amb diàleg i consens.

Josep M. Vallès i Lluís Recorder es van elogiar l’un a l’altre a l’inici de la conversa. Recoder va recordar com de “punyent i tossut” era Vallès com a periodista i director del TOT Sant Cugat i el DIARI de Sant Cugat, argumentant que “allò que em molestava tant en aquell moment fa que ara sigui un molt bon candidat a l’alcaldia”. L’exalcalde va destacar el coneixement que té Vallès de Sant Cugat i la capacitat de treball i il·lusió que té per ser alcalde.

Per Vallès, Recoder va ser un alcalde referent per Sant Cugat com també ho van ser Aymerich, Conesa i Fortuny, i va ser “un alcalde molt treballador, 100×100 alcalde, i molt clar; quan sorties del seu despatx la gent sabia si aquella proposta podria tirar endavant o no”.