Susana Herrada: “Sempre cuidant Valldoreix”

Fa 26 anys que vam decidir venir a viure a Sant Cugat. Era ideal per la seva bona connectivitat amb Barcelona, els seus parcs, la seva qualitat de vida i serveis, i sobretot a prop del Parc de Collserola, en plena natura. Vaig tenir la sort de poder deixar de treballar i vaig escollir cuidar a la meva família, sense prejudicis feministes a les veus que ja qüestionaven el fet de no treballar. I em refereixo a treballar fora de casa, perquè cuidar és també una feina, i, si ho fas amb gust i per decisió compartida, és una gran sort. Vaig venir a Valldoreix quan el meu fill gran va iniciar la primària al Ferran Clua, des de llavors em vaig enamorar d’aquesta vila i al 2003 vam venir a viure a Valldoreix.

Vaig conèixer a les meves amigues i companyes de vida, dones meravelloses, totes treballadores dintre i/o fora de casa amb grans projectes al cap.

Un d’aquests, juntament amb alguna d’elles, va ser impulsar l’AMPA de l’escola (abans es deia així); vaig formar part de la Junta i així vaig poder cuidar també del Ferran Clua, iniciant extraescolars, activitats amb mestres, comissions de bricolatge o festes de final de curs.

El vincle amb aquesta escola i representant a l’AMPA, em va fer arribar a implicar-me des de la societat civil amb la plataforma SALVEM VALLDOREIX, que va néixer per l’oposició de molts veïns a posar un Centre de Reinserció a la finca del Monmany, projecte promogut pel llavors govern tripartit a Valldoreix.

Vam treballar molt pel que per nosaltres era cuidar Valldoreix.

Evidentment, altres persones no pensaven el mateix però la realitat és que ho vam aconseguir i no es va fer.

La finca del Monmany va passar finalment a ser propietat de l’Ajuntament de Sant Cugat i de l’EMD de Valldoreix.

Cap al 2006 vam patir a Valldoreix una onada de robatoris, i davant de la inoperància del govern tripartit els veïns i veïnes ens vam mobilitzar demanant més seguretat.

D’aquí va prendre forma la plataforma ACTUEM PER VALLDOREIX i, per la meva amistat amb l’actual President Josep Puig, vaig implicar-me fins consolidar les nostres demandes i tenir més seguretat, aconseguint un servei privat pel barri del Monmany.

Tot moviment et porta a una implicació, a un desig de cuidar de la teva gent, del teu entorn, de la teva vila. I així vaig arribar a la política, ACTUEM va formar una coalició amb CIU i vaig acompanyar en Josep Puig a les eleccions de 2007, en les que no vam guanyar la Presidència però vam tenir la majoria de la Junta de Veïns. Coses de la llei electoral!

Va ser un mandat d’aprenentatge, érem novells en política i no teníem coneixement de l’Administració Pública.

Per sort, vam tenir companys tant del govern com de l’oposició que ens van ensenyar molt.

Al 2011 van arribar les següents eleccions i vam guanyar la Presidència i la majoria del Ple. Des de llavors, i amb tot el que havíem aprés, hem treballat per Valldoreix amb il·lusió, i al meu entendre, hem cuidat Valldoreix.

Ara, per les properes eleccions del 28 de maig em presento a la Presidència de Valldoreix i espero i desitjo continuar amb aquesta tasca, la de cuidar la meva vila i la seva gent.

M’agrada cuidar.

Crec que és inherent al gènere femení i és un avantatge que tenim les dones.

Tenim una sensibilitat que ens fa veure els problemes amb una perspectiva diferent, un pragmatisme compatible amb la intel·ligència emocional, que fa que trobem la solució millor per tothom.

Crec que estem en un moment que el mon necessita a les dones en tots els àmbits, i també dones polítiques que governin amb aquesta mirada femenina i no tinguin por de dir: Cuidem i Cuidem-nos.

Susana Herrada
Vocal de Junts per Sant Cugat a l’EMD de Valldoreix

Article publicat a Cugat Media