L’alcalde Josep M. Vallès anuncia un impuls en la neteja i el manteniment de la ciutat

L’alcalde, Josep Maria Vallès, i el tinent d’alcaldia de Drets, Dinamització de la Ciutat, Comerç i Seguretat, Bernat Picornell, ha fet un balanç positiu de la feina feta durant els 100 primers dies de mandat i del funcionament del pacte de govern.

“Hem treballat des del primer dia” ha remarcat Vallès “escoltant la ciutadania i impulsant millores a la ciutat”. En aquest sentit l’alcalde ha assenyalat algunes iniciatives que han marcat aquests 100 primers dies, com per exemple el seguiment prioritari de l’escola La Mirada, el desallotjament de la casa ocupada al carrer Plana de l’Hospital o el desencallament de les obres de la Unió.

L’alcalde també ha remarcat la feina feta en la gestió organitzativa de l’Ajuntament així com l’anàlisi pressupostari per tal de redreçar la situació econòmica adversa que viu la institució. A part, Vallès s’ha referit al compromís complert d’obrir un nou canal d’atenció directa amb la ciutadania, “l’alcalde t’escolta”, “que se suma”, ha dit Vallès, “a una intensa activitat desenvolupada com a alcalde: en els 100 primers dies de mandat he assistit a 425 actes i reunions”.

Neteja de carrers i drets socials, prioritats de govern

Josep Maria Vallès i Bernat Picornell han remarcat que durant aquests 100 primers dies s’ha treballat intensament per impulsar la neteja i el manteniment de la ciutat.

En primer lloc, s’ha anunciat que abans d’acabar l’any es licitarà el nou servei de neteja i recollida de residus amb importants millores –en maquinària, en recursos, en ampliació de neteges…- que es deixaran notar a la ciutat.

A més, properament es posarà en marxa un pla de xoc de neteja per actuar en zones concretes de la ciutat. Finalment, l’alcalde també ha anunciat que de manera imminent es podrà posar en marxa el nou servei de recollida de voluminosos, fracció vegetal llenyosa i punts verds –adjudicat el mandat passat però que va rebre al·legacions- amb el qual es doblarà els dies de recollida de voluminosos als barris, s’ampliarà els horaris de l’Ambiteca i es millorarà les deixalleries mòbils.

“Una de les altres prioritats de govern”, ha explicat Bernat Picornell, “són els drets socials. En aquests sentit, tot i la situació pressupostària complexa de l’Ajuntament, ens comprometem a blindar les polítiques socials per seguir garantint la cohesió i l’atenció a la ciutadania”.

En aquesta línia, Picornell ha detallat que l’Ajuntament està treballant en la implementació de la tarifació social en els serveis municipals que no la tenen o en la creació de l’oficina de diversitat funcional. Així mateix, durant aquests 100 primers dies s’ha avançant en dues promocions d’habitatge de protecció oficial: La Floresta (adjudicació equip de redacció del projecte) i Benet Moxó (llicència). En total sumen 70 habitatges.

Altres projectes

Josep Maria Vallès i Bernat Picornell també han aprofitat per repassar altres actuacions realitzades. En l’àmbit de la seguretat ciutadana, per exemple, s’ha anunciat que la Policia Local incorporarà 8 nous agents abans de finalitzar l’any.

De la mateixa manera, des de Participació, s’està treballant en la reorganització territorial dels Consells de Barri, que passaria per la creació del Consell de Barri de Volpelleres i la unió dels de Centre Est i Centre Oest.

A més, s’ha explicat que el consistori està treballant per nomenar l’historiador Joan B. Culla nou fill predilecte de Sant Cugat.

Pel que fa a la mobilitat, l’Ajuntament també està treballant per redactar d’un nou Pla de Mobilitat per seguir encaminant la ciutat cap a una major sostenibilitat del transport.

Finalment, Vallès i Picornell també han remarcat que s’està treballant per escurçar els terminis d’atorgament de llicències i impulsar els processos de treball conjunt amb la síndica de greuges de la ciutat. Pel que fa al pressupost municipal del 2024, han reiterat el compromís de tenir-lo aprovat a inicis d’any.

 

Notícia publicada al servei de premsa de l’Ajuntament de Sant Cugat

4 d’octubre de 2023