Josep M. Vallès: “La llista de persones per governar Sant Cugat”

El 13 d’abril de 2023 és una d’aquelles dates que no oblidaré. Aquella tarda vam aprovar la llista de persones plenes d’Il·lusió, preparades i compromeses amb aquesta ciutat que m’acompanyaran per governar l’Ajuntament de Sant Cugat a partir del 17 de juny, i revertir l’experiment del tripartit que hem patit aquests darrers quatre anys a la nostra ciutat.

Fer aquesta candidatura no ha estat gens fàcil. Podria haver encapçalat una segona llista o, fins i tot, pràcticament una tercera perquè afortunadament són moltes les persones que volien i podien ser-hi, però la junta electoral no ens permet presentar-ne més de 25.

Som una llista amb dones i homes de la nostra ciutat que respon a un equilibri entre la continuïtat i la necessària renovació, amb perfils multidisciplinaris i anys d’expertesa per posar al servei de la ciutadania. Un equip de persones que té per objectiu ajudar a persones, que té i tindrà la capacitat d’escoltar a la ciutadania per governar bé i prendre les millors decisions possibles amb diàleg i empatia. Per mi és un veritable honor formar part d’aquest equip. Els hi estic molt agraït per fer aquest acte de generositat dedicant uns anys de les seves vides a servir a la nostra ciutat.

També vull agrair la bona feina realitzada als companys regidors que ja no continuaran amb nosaltres el proper mandat com són Joan Puigdomènech i Sandra Casat. I un agraïment especial a la regidora Carmela Fortuny que avui hauria de ser la nostra alcaldessa si ERC, PSC i CUP no s’haguessin conjurat per barrar-nos al pas al govern de la ciutat tot i que Junts vam guanyar les eleccions municipals el 2019.

Vull remarcar la persona que tanca la nostra llista electoral, el lloc d’honor l’ocuparà Joan Aymerich, alcalde de Sant Cugat entre els anys 1987 i 1999, el pare del model de la nostra ciutat. Aquest alcalde i els seus equips de govern van fer front al PGM de 1976 que permetia que avui tinguéssim un Sant Cugat amb més de 230.000 habitants. Van rebaixar el sostre edificable dels nous barris a urbanitzar com Torre Blanca, Coll Favà o Parc Central dibuixant una ciutat a escala humana, amable, verda. Un model de ciutat que els alcaldes Lluís Recoder, Mercè Conesa i Carmela Fortuny van donar-hi continuïtat, tot afrontant els reptes i necessitats dels nous creixements. Un model de ciutat que aquests darrers quatre anys ha estat clarament en risc amb l’experiment del govern tripartit.

Junts per Sant Cugat som l’única alternativa al tripartit. La formació política que evitarà projectes de dotze plantes de pisos com Ragull Centre, que resoldrà amb valentia els greus problemes de mobilitat que tenim al centre urbà i que retornarà la bona gestió econòmica al nostre Ajuntament, entre molts dels projectes que tenim per endavant. Un Ajuntament que serà proper, àgil i eficaç. Podeu creure´m.

Josep Maria Vallès.
Candidat de Junts a l’alcaldia de Sant Cugat

Article publicat al Nació Digital