Susana Herrada: “Mobilitat a Can Cadena”

En el darrer ple del mes de desembre es va aprovar el projecte de l’aparcament a Can Cadena, amb la voluntat d’afavorir l’ús del transport públic, sempre pensant en la sostenibilitat i el medi ambient, no en guanyar diners, bàsicament perquè (sovint) els serveis són deficitaris.

El projecte de mobilitat a l’entorn de Can Cadena farà ciclable l’accés fins l’estació de FGC de Valldoreix i contemplarà que una part de la rotonda es segregui amb el carril bici pel creuament amb total seguretat. Segons el codi de circulació està prohibit estacionar a les rotondes, motiu pel qual posar un establiment és una incongruència. Per aquesta raó, quan es va presentar el nou projecte als comerciants de la zona, l’arquitecte municipal va proposar posar un quiosc a la petita plaça que queda al costat del magatzem de begudes i va tenir bona rebuda perquè ampliar l’oferta és defensar el comerç de proximitat.

El contracte d’arrendament amb ENDESA del quiosc actual té data 1/10/2014 prorrogable fins a 5 anys, sempre que la propietat no alteri el terreny, fet que es va produir el 27/12/2016 quan l’EMD el  va comprar per fer el pàrquing i fet que es va notificar a la propietària al 2017. Des del 2019 aquest contracte està caducat i per això no cal indemnització per part de l’EMD en el moment que l’establiment no pugui continuar a la mateixa rotonda. Dit això, la intenció de l’EMD és continuar tenint el quiosc, que haurem de treure a concurs a l’espai alternatiu de l’Eix Comercial.

Totes i tots estem a favor de tenir un quiosc de flors a la vila, emblemàtic establiment a Valldoreix i on molts de nosaltres comprem el ram per casa o per regalar, que la propietària ens prepara amb molt de gust i carinyo, i que no volem perdre.

 

Susana Herrada
Vocal del govern de l’EMD de Valldoreix

Article publicat al TOT Șanț Cugat