Suport al comerç davant l’elevada inflació, creació d’una oficina per la gestió i tramitació de les subvencions i una moció en suport a les dones iranianes. Les mocions de Junts per Sant Cugat pel proper ple municipal.

A l’inici de la Roda de Premsa, el portaveu de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès, ha valorat la possibilitat que el tripartit prorrogui els pressupostos municipals: “Hem sabut que el govern municipal es planteja no aprovar el pressupost de 2023 abans d’acabar aquest any, per 4t any consecutiu i, encara més greu, es planteja prorrogar el pressupost actual. Per nosaltres, de ser finalment així, seria un fet molt greu i del tot inacceptable. Un pressupost recull les línies polítiques i actuacions en tots els àmbits, per tant, renunciar a fer un pressupost, encara que sigui –com diuen- per no condicionar el proper govern municipal, equival a renunciar a governar. Entenem que es podria anar a una pròrroga pressupostària davant la proximitat de les eleccions municipals en cas que el govern no tingués prou suports per tirar endavant el pressupost amb normalitat. Però aquest no és el cas de Sant Cugat. El Tripartit té majoria. Per tant, davant aquest clar exercici de renúncia, ens preguntem fins on estan disposats els 3 partits que van pactar per governar la ciutat a arribar per mantenir aquest pacte? O potser ens hauríem de preguntar si realment el problema és que ja no són capaços de posar-se d’acord per elaborar i pactar aquest pressupost. Cal ser molt conscients de l’impacte que genera el pressupost en l’obra de govern: persones i famílies vulnerables pateixen durament aquests retards permanents i la inversió del conjunt del govern en queda molt greument ressentida. I les persones, les seves necessitats, han de ser sempre una prioritat de l’Ajuntament i el seu govern. Amb ànim constructiu i, com sempre hem fet, com a grup polític majoritari de l’ajuntament, ens posem a disposició del govern per ajudar a fer i aprovar el millor pressupost possible pel 2023. Sant Cugat mereix tenir un pressupost que respongui les necessitats dels santcugatencs i santcugatenques i no pas un pressupost prorrogat.”

Junts per Sant Cugat impulsem una moció de suport a les dones iranianes i en defensa dels drets fonamentals. Creiem i defensem que l’Ajuntament de Sant Cugat ha de mostrar la seva admiració, en nom de tota la ciutat, cap a la lluita de les dones iranianes. Defensem els drets fonamentals arreu, no podem permetre la greu vulneració que s’està produïnt en alguns països com Iran. L’Ajuntament no només ha de mostrar la seva admiració, sinó que cal condemnar l’assassinat de Mahsa Amini i Hadis Najafi, així com de totes les altres víctimes de tortures i assassinats en mans del règim de l’Iran. També hem de demanar com a ciutat que la comunitat internacional atengui les demandes de les dones iranianes a l’exili i les acompanyi, assistint-les i oferint suport a tots nivells.

La regidora Sandra Casat, en Roda de Premsa: “Reivindiquem els drets de les dones i els drets fonamentals. Presentem una moció de suport a les dones iranianes, mostrant la nostra plena admiració i suport a la seva lluita. L’Ajuntament de Sant Cugat ha de mostrar el seu suport. I per això impulsem aquesta moció.”

Junts per Sant Cugat presentem una moció per la creació d’una oficina de suport a les entitats del municipi per la gestió i tramitació de les subvencions. Des de Junts per Sant Cugat defensem i creiem que el suport econòmic per part de les administracions locals al teixit associatiu és de vital importància per tal de garantir la seva viabilitat i garantir l’execució dels seus projectes en benefici de la ciutadania, ja que sovint aquestes entitats del món de l’esport, la cultura o el tercer sector, entre d’altres, arriben allà on l’administració no pot. Amb aquesta moció, Junts per Sant Cugat instem al govern municipal a reorganitzar equips humans i recursos per fer possible la creació de l’Oficina d’atenció i suport  a les entitats pel desenvolupament dels projectes en l’àmbit municipal. A més a més, també defensem que aquesta oficina tingui efectes de finestreta única per les entitats en referència amb tots els temes relacionats amb les subvencions municipals. Creiem que l’oficina de suport a les entitats també hauria d’informar de les subvencions disponibles per a les entitats d’altres administracions supramunicipals.

El regidor Eloi Rovira, en Roda de Premsa: “El suport econòmic de l’Ajuntament és de vital importància per garantir la viabilitat i els projectes del teixit associatiu de Sant Cugat. Les entitats del municipi són un motor social i econòmic de gran importància. L’Ajuntament ha d’acompanyar i impulsar-les”.

Junts per Sant Cugat també impulsem una moció en suport al comerç davant l’elevada inflació i l’augment dels costos de l’energia. Una moció que realitzem davant la urgència d’actuar per ajudar al comerç a disminuir immediatament l’impacte del preu de l’energia sobre la seva activitat, permetent la seva supervivència. Presentem aquesta moció també en concordança amb les dades que PIMEC va presentar darrerament, les quals apunten a que un 27% dels comerciants té problemes de liquiditat i gairebé un 5% es planteja tancar després de Nadal com a conseqüència de la inflació actual. I davant una gran caiguda generalitzada de les vendes i la facturació que està patint el comerç local. És per això que Junts per Sant Cugat, amb aquesta moció, instem a que l’Ajuntament de Sant Cugat, conjuntament amb els principals agents del sector del comerç i l’empresa de la nostra ciutat, elabori un cens de negocis en dificultats amb motiu de l’increment dels costos derivats de l’energia. Que l’Ajuntament de Sant Cugat elabori un pla de xoc temporal desembre 22 – juny 23 que inclogui aquelles mesures d’ajuts directes concretes que permetin la supervivència dels negocis amb dificultats a la nostra ciutat. I també reclamem que l’Ajuntament de Sant Cugat faci costat al col·lectiu del comerç local davant les diferents administracions públiques nacionals i estatals, amb les demanades per a aquells comerciants que estiguin en dificultats com ara les rebaixes impositives d’IVA a l’electricitat, bonificacions temporals a la seguretat social, bonificacions temporals de les quotes del treball autònom, o ajudes directes d’aquelles empreses que hagin sofert un increment del cost de l’energia.

El regidor Albert Salarich, en Roda de Premsa: “L’Ajuntament de Sant Cugat ha de ser àgil i actuar davant la gravíssima situació que està passant el comerç. El comerç de proximitat aporta creixement i benestar a la ciutat, cal fomentar la col·laboració público-privada i garantir la seva supervivència i impuls.”

 

Sant Cugat del Vallès, 16 de novembre de 2022.

 

Moció de suport a les dones iranianes i en defensa dels drets fonamentals.

Moció per la creació d’una oficina de suport a les entitats del municipi per la gestió i tramitació de les subvencions.

Moció en suport al comerç davant l’elevada inflació i l’augment dels costos de l’energia.