Sant Cugat rebutja l’eliminació dels jutjats de pau a instàncies de Junts

El ple municipal de Sant Cugat, celebrar el 18 de juliol passat, es va adherir a la moció de l’Associació Catalana de Municipis i de la Federació Catalana de Municipis que rebutja l’eliminació dels jutjats de pau als municipis.

A proposta d’una moció inicial de Junts per Sant Cugat, que es va presentar conjuntament amb ERC-MES i la CUP-PC, es eivindica ‘la rellevant funció de justícia de proximitat que exerceixen en l’àmbit municipal, que evita la demora dels conflictes veïnals i agilitza i alleugereix la mateixa administració de justícia’, com va defensar la regidora portaveu del grup municipal de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny. El text es va aprovar amb els vots a favor dels grups proposants; el PSC va votar en contra i Cs es va abstenir
CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

A FAVOR D’ENFORTIR L’ATENCIÓ PRIMÀRIA
Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Sant Cugat van votar a favor d’una moció conjunta del PSC, ERC-MES, CUP-PC i Ciutadans a proposta de diverses entitats de l’àmbit sanitari com Marea Blanca i Amnistia Internacional per incrementar el pressupost d’atenció primària a un 25% del pressupost sanitari. Aquesta és una crida que ja van fer al Parlament.

Núria Fernández, regidora de Junts per Sant Cugat, va defensar la necesitas de reivindicar que Catalunya disposi de tots els recursos. En el pressupost de la Generalitat de 2022, ‘només’ el 17% dels diners de Salut es destinen a l’atenció primària.
CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

EXIGIM BONA GESTIÓ AL TRIPARTIT
L’Ajuntament de Sant Cugat xifra en 277.262 euros l’impacte de la suspensió del cobrament d’algunes taxes i cànons durant la pandèmia. Es tracta d’una quantitat que el consistori ha deixat d’ingressar com a mesura per ajudar a pal·liar els efectes de la Covid-19 sobre el teixit empresarial i comercial, de la qual s’ha donat compte durant el mateix ple municipal.

Es tracta d’una mesura que ha estat de poc calat perquè la situació excepcional que hem viscut requeria d’una baixada generalitzada dels impostos; no oblidem que l’Ajuntament ha tancat els exercicis anteriors amb superàvit. Carles Brugarolas, regidor de Junts per Sant Cugat, va reclamar la liquidació completa del pla de mesures contra la Covid-19 per valorar l’impacte de les accions impulsades per l’equip de govern del Tripartit. Tot i així, va dir, que “les dades indiquen que en el millor dels casos hem de posar en dubte les macroxifres de 15, 16, 17 milions d’euros”. Brugarolas exigeix “bona gestió al Tripartit” en la despesa per la Covid, en el desenvolupament del Pla de mandat i en el Pla de subvencions.

CONDEMNEM LA MORT DE MIGRANTS A LA TANCA DE MELILLA
La CUP-PC i ERC-MES van portar al ple el debat sobre la mort de desenes de persones migrants a la tanca de Melilla, quan intentaven creuar la frontera. Ho van fer amb una moció escrita en col·laboració amb la Xarxa Solidària amb què volen condemnar uns fets marcats ‘per la brutalitat policial de les forces de seguretat espanyoles i marroquines’.

La moció va prosperar gràcies als vots dels grups proposants i de Junts per Sant Cugat; el PSC es va abstenir, mentre que Cs va votar en contra. Sandra Casat, regidora de Junts per Sant Cugat, va qualificar les imatges del salt de la tanca de “brutals” i va assenyalar els “silencis còmplices”, fet pel qual va reclamar una investigació per aclarir els fets.
CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ