Sandra Casat: “I de nou, any nou”

Comencen les campanades i ja tenim el raïm a la mà; sonen els quarts i després van les hores… dotze campanades plenes de desitjos per a un nou any que comença. I és que, quan un cicle comença acostumem a omplir-lo de nous propòsits: un bon curs, una nova feina, una mudança…

Fa dos anys i mig vaig començar dos cicles a la meva vida molt diferents, un de personal i un altre a la política i tots dos els vaig començar amb un propòsit: canvis i coratge.

El primer em portava a escoltar-me més i prendre decisions que implicaven a terceres persones. La generositat dels qui m’envoltaven i la seva capacitat d’escolta ens ha portat a fer més gran un projecte que aparentment s’havia de trencar. Qui coneix la història ja sap de què parlo.

En l’espai polític vaig iniciar el repte amb moltes ganes de fer i de sumar, de proposar i de treballar per la meva ciutat i el projecte que havia construït la Carmela a Junts per Sant Cugat m’ho permetia. A més es va constituir un plenari amb persones provinents d’associacions culturals, socials, esportives, de país i unes altres que tenien experiència en aquest món i que han demostrat que saben treballar pel seu municipi.

La meva decepció arriba quan veig que aquesta entesa no és fàcil i que la desconfiança i les ganes de guanyar passen per sobre de l’escolta i el treball conjunt. i aquesta manera de fer no em representa. Jo soc de les que penso que sumar sempre és millor que restar, que en equip s’arriba més lluny que sola i que totes les veus són igual d’importants.

I de nou, any nou, i amb ell un nou desig: deixar estar els propòsits, ja que no acostumen a ser com els has previst i viure plenament el present. Tot i això, com a regidora, continuaré insistint en allò que em preocupa i considero rellevant per a la meva ciutat.

Sandra Casat
Regidora de Junts per Sant Cugat

Article publicat a Cugat.cat