Núria Fernández: “Consell per la República de Catalunya”

El passat 31 d’octubre va culminar el procés de les eleccions del Consell per la República i aquest cap de setmana hi ha hagut la sessió constituent de l’assemblea  de representants a la Catalunya Nord a Canet de Rosselló. En total hem estat 121 membres escollits, dels quals quatre som de Sant Cugat, una bona representació.

Sant Cugat és una ciutat àmpliament independentista, on el nostre moviment ha crescut convocatòria rere convocatòria. A Sant Cugat com a la resta del Vallès i de Catalunya, hem demostrat sempre que la nostra capacitat de lluita pacífica i no-violenta és imparable.

Tot i això, aquests darrers anys hem pogut presenciar com a part del nostre moviment ha caigut en el desencís, fruit de la desmobilització i la falta d’un camí clar a seguir. Crec que per a superar aquesta situació hem d’organitzar-nos al voltant de  l’única institució que l’Estat espanyol no pot controlar: El Consell per la República Catalana.

Amb el Consell hem d’aconseguir canviar la forma d’actuar a la política, estructures transparents, propera a tots els ciutadans, allunyant-nos dels models antics i que no són transversals. I podem dir amb molt orgull que ja hem començat a canviar. Si mirem les dades, un 71,9 % dels membres de l’Assemblea de Representants del Consell són dones, dones amb alts nivells de formació, amb professions sòlides que no han estat encotillades en la política i per tant tenen una visió real de la vida laboral, política, econòmica, sanitària, etc. Dels 121 membres, 81 son ciutadans que no estan vinculats a la política directament, gent compromesa amb la República Catalana, gent que vol aportar el seu temps i el seu esforç per fer efectiu el mandat de l’u d’octubre, per assolir la independència de Catalunya.

Les votacions van ser fetes de forma telemàtica mitjançant un procés electoral complexa, però segur, innovació pròpia del país que volem, d’un país transparent, democràtic i en mans de tota la ciutadania, demostrant que sí que es pot fer.

La innovació ha de ser un dels puntals de la nova República com altres valors d’igual importància: dret a l’autodeterminació, no-violència, respecte, voluntat, diàleg, no discriminació, sostenibilitat, justícia social, econòmica i mediambiental, drets lingüístics…

Perquè és l’exili qui ha demostrat estar posant contra les cordes a tota la maquinària espanyola.

Núria Fernández
Regidora de Junts per Sant Cugat

Article publicat a Cugat Media