Núria Fernández: “A Sant Cugat amoïna la brutícia”

Viure a Sant Cugat és un privilegi, tenim un munt de parcs, com el de la Pollancreda, Can Mates, Can Vernet, Ramon Barnils, Central, Can Gatxet…on passejar-hi és un goig. Però fa massa temps que aquest goig no és el mateix perquè, com en els carrers de la nostra ciutat, la brutícia cada vegada és més habitual, fins al punt  que l’han normalitzat. Les papereres vessen d’escombraries. Per terra hi trobem llaunes i burilles. I al voltant dels contenidors la porqueria s’hi amuntega.

A les Planes, els carrers  estan molt  bruts. Senzillament, perquè  mai no es netegen. No parlem pas dels munts de fulles, que són  una conseqüència de viure  envoltats de natura. Parlem de la neteja dels carrers, que l’han reduït a un cop al mes. Però, per  posar un exemple, l’Avinguda Mestre Alfons  en cinc mesos no l’han netejada ni una sola vegada.

Sembla ser, però, que això es tracta de sensacions. De percepcions, segons manifesta el govern de la ciutat. Tal com va dir l’alcaldessa, els serveis no estan dimensionats pel creixement de la nostra ciutat, una ciutat que creix. De vegades, quan convé, Sant Cugat expulsa la gent i, de vegades, quan interessa, Sant Cugat creix de forma exponencial.

Vinga, fem un acte de fe i admetem que tan sols són percepcions i que la ciutat  està més neta que no ens pensem. Llavors, les rates que  hem vist pel carrer Santiago Rusiñol i, tal com vam denunciar en el ple del mes de setembre, per l’avinguda de Can Graells, són hologrames?

Sembla ser, però, que tot és culpa de la pandèmia o, després de dos anys i mig, del govern anterior.

Segons les dades de l’Observatori Sociològic del mes de setembre 2021, la principal preocupació dels santcugatencs és la neteja dels carrers. Fa un any i mig, aquesta preocupació ocupava la novena posició. Avui dia, un 37% de la població considera que Sant Cugat, pel que fa a neteja, ha empitjorat sensiblement. És clar que no són tan sols percepcions.

El govern municipal va justificar aquestes dades culpant l’oposició. Va dir que Junts persuadim la població de la sensació de brutícia. Senyores i senyors del govern tripartit de l’Ajuntament de Sant Cugat, aquest argument ja no funciona. Han de ser responsables de les seves decisions i dels seus actes, més ben dit de la seva inacció. S’han acabat les excuses de mal pagador, perquè si ara els carrers estan bruts no és pas culpa del govern anterior, ni de la  malvolença de l’oposició. Han de posar fil a l’agulla i resoldre el problema.

Núria Fernández
Regidora de Junts per Sant Cugat

Article publicat a Cugat Media