Moció sobre la vulneració dels drets civils i polítics contra els electes independentistes catalans.

El Grup Municipal de Junts per Sant Cugat presentarà una moció al proper Ple Municipal davant el darrer dictamen de les Nacions Unides referent a la vulneració dels drets dels electes independentistes catalans.

Aquest mes d’agost el Comitè de DDHH de l’ONU va fer públic un dictamen on conclou que l’Estat Espanyol va incomplir el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics quan va suspendre les actes de diputat al santcugatenc Raül Romeva, de Josep Rull, Jordi Turull i d’Oriol Junqueras, després de les eleccions del 21 de desembre de 2017. El dictamen ataca els fonaments de la major part de la causa general contra l’independentisme, ja que estableix que la decisió no va ser raonable ni objectiva, considerant-la arbitrària i sense garanties d’imparcialitat. Junts per sant Cugat considerem que la suspensió dels drets polítics dels càrrecs electes va molt més enllà de les mateixes persones interpel·lades, creiem que afecta al conjunt de l’electorat que els ha fet confiança, i per tant s’ataca a la qualitat democràtica que mereix el conjunt de la societat. 

Junts per sant Cugat, amb la presentació d’aquesta moció davant el Ple Municipal, volem explicitar l’adhesió de l’Ajuntament a la reclamació del Govern sobre la reparació integral i efectiva dels drets polítics violats d’acord amb el dictamen del Comitè de Drets Humans de l’ONU. Particularment, amb l’empara del dictamen de les Nacions Unides que estableix la vulneració del Pacte dels Drets Civils i Polítics contra els quatre dirigents electes, un d’ells veí d’aquest municipi, i atesa la gravíssima afectació a la qualitat democràtica que mereix el conjunt de la societat i que hem de defensar, volem reprovar especialment i declarar persona non grata a Sant Cugat del Vallès el magistrat del Tribunal Suprem Sr. Pablo Llarena Conde.

Com explica Carles Brugarolas, regidor de Junts per Sant Cugat: “Davant el dictamen de les Nacions Unides que confirma el menyspreu espanyol als drets civils i polítics de Catalunya, creiem que cap administració s’ha d’inhibir. El nostre Ajuntament ha de defensar la qualitat democràtica.

Consulta la moció sencera