Moció per a la creació d’un pla de mercats municipals de Sant Cugat.

El Grup Municipal de Junts per Sant Cugat proposarà al ple municipal del mes de setembre una moció per crear un Pla de Mercats municipals, amb l’objectiu de desenvolupar un projecte de ciutat que enforteixi l’activitat dels actuals mercats municipals i les seves zones d’influència.

Els mercats municipals proporcionen un alt valor per la seva localització i el seu caràcter de comerç de proximitat, sent referents en professionalitat i especialització dels comerciants. Des de Junts per Sant Cugat creiem que els mercats municipals són també un motor econòmic dels comerços ubicats al seu entorn, generant autèntiques zones d’especial interès comercial. Dinamitzant la ciutat i enfortint el conjunt del teixit empresarial santcugatenc. 

Per aquest motiu, el Grup Municipal de Junts per Sant Cugat proposem la creació d’un pla que incorpori una diagnosi actual del sector, així com una anàlisi estratègica i operativa de desenvolupament dels Mercats i els seus entorns. Aquest pla també haurà de contemplar la creació de la marca “Mercats de Sant Cugat”, que agrupi la promoció de tots els mercats de la nostra ciutat i els seus entorns, desenvolupant estratègies comercials conjuntes. El Pla de Mercats haurà de tenir una línia pressupostària específica que permeti iniciar el Pla “Mercats de Sant Cugat” i la seva implementació, incorporant una línia pressupostària que permeti la posada al dia de les instal·lacions dels mercats, incentivant-ho també mitjançant línies d’ajudes a la renovació i millora dels locals comercials i els entorns.

Cal estudiar també l’aprovació de bonificacions fiscals que augmentin l’atractiu dels mercats municipals i els seus entorns, per la implantació de noves activitats i l’agilització del procés de licitació de nous paradistes. En aquest procés d’implementació del Pla de Mercats caldrà incorporar elements de participació d’associacions i comerços del sector, així com també de la ciutadania. 

Com explica Albert Salarich, regidor de Junts per Sant Cugat: “Creiem que cal garantir la viabilitat econòmica dels mercats municipals, consolidant el seu paper com a referents en la distribució d’aliment fresc de la màxima qualitat. Un format comercial de referència per a les noves tendències i hàbits de consum en relació amb l’alimentació saludable. El Pla de Mercats que proposem permetrà impulsar i consolidar un model d’èxit, generant unes dinàmiques molt positives per al conjunt de la ciutat.”

 

Consulta la moció