Marc Ledesma: “Siguem exemplars”

El juliol passat naixia a Catalunya un nou partit polític, Junts per Catalunya, i el que era una realitat institucional ja existent amb representativitat en les diferents cambres legislatives i ens municipals passava a estructurar-se en una organització política.

Un dels exercicis més importants però alhora complicats de fer en el món polític, probablement, és el de predicar amb l’exemple. No sempre és fàcil ser coherent o conseqüent amb allò que es vol, que es creu o es pensa. Sovint les circumstàncies o els successos ens duen a prendre unes decisions contràries a allò que desitjaríem. En aquest sentit, un dels reptes de Junts per Catalunya era el de demostrar que no es tractava d’un partit polític més i prou, sinó que Junts era i és una nova manera de fer i de ser; i ho ha demostrat.

Clarament un dels anhels del nou partit és el de l’exercici del dret a l’autodeterminació, i seria incoherent exigir la radicalitat democràtica per una banda, però ser incapaç d’aplicar-la a casa, per una altra. I és que de cara a les properes eleccions del 14 de febrer, Junts està celebrant unes primàries en què fins a 3 candidats treballen en aquests moments per ser els presidenciables del partit: na Laura Borràs i els santcugatencs Damià Calvet i Jordi Farrés.

La celebració d’unes primàries però, en realitat, va molt més enllà d’escollir uns candidats. Va d’enfortir el partit, va de promoure l’esperit crític entre els afiliats, però sobretot, va de ser coherents i exemplars. Tenir una ciutadania compromesa és una prioritat, i per tant, començar per promoure eines de democràcia participativa dins els partits és una obligació.

Marc Ledesma
President local JNC

Article publicat al TOT Sant Cugat