Marc Ledesma: “No hi ha més excuses, la ciutadania ha votat independència”

Tot just fa una setmana coneixíem quins eren els resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya. I l’escenari resultant no ha fet més que reforçar l’independentisme amb resultats històrics tant en nombre de vots com d’escons. L’independentisme ha aconseguit la majoria absoluta més gran mai vista, amb un total de 74 escons (2 més que el 2015) i per primera vegada ha superat el 50% dels vots.

A cada contesa electoral hem anat veient com els requisits que s’autoimposaven les forces independentistes per fer definitivament la independència han anat creixent: el 2015 es demanava una majoria d’escons, en unes eleccions que es presentaven com un plebiscit, i es va assolir; el 2017 es demanava de nou una majoria que ratifiqués els resultats del Referèndum de l’1 d’Octubre, i es va aconseguir; i aquest 2021 es demanava superar el 50%, i s’ha superat. Sense cap mena de dubte, la ciutadania ha votat Independència, i ja no hi ha més excuses per no fer-la.

Pel que fa al nostre municipi, Sant Cugat ha esdevingut la tercera ciutat amb més de 50.000 habitants en superar el 50% dels vots, i l’única de l’Àrea Metropolitana, amb Junts per Catalunya al capdavant. És per això que des de Junts per Sant Cugat us volem agrair enormement el suport i la confiança pels 10.243 vots emesos. Gràcies, Sant Cugat!

Esquerra Republicana i Junts per Catalunya lideren l’independentisme amb 33 i 32 escons respectivament, ara, cal esperar que hi hagi entesa entre ambdues formacions per fer un govern fort i cohesionat que prioritzi la pandèmia i les conseqüències socials i econòmiques que en deriven, sí; però, que faci la independència, també.

Marc Ledesma
Coordinador executiva de Junts per Catalunya a Sant Cugat