L’EMD de Valldoreix renova el seu web i dona ple suport al comerç local. Les notícies més rellevants d’aquest mes a Valldoreix.

L’EMD de Valldoreix ha presentat en societat el nou web institucional de la corporació municipal. Aquesta és una aposta de l’equip de govern per fer de l’EMD una administració més propera a la ciutadania i adaptada a les necessitats digitals actuals. La nova web de Valldoreix és la porta d’entrada telemàtica dels ciutadans i ciutadanes a l’EMD i per aquest motiu la principal prioritat a l’hora de dissenyar el nou portal ha estat facilitar la navegació pels diferents continguts i millorar l’experiència de l’usuari a l’hora de cercar i trobar la informació.

Un altre dels objectius principals ha estat la total integració dels tràmits electrònics en el web i la priorització d’aquests recursos dins de la nova estructura. Actualment la tramitació en línia és un concepte clau dins de les administracions -circumstància que s’ha vist accelerada per la crisi de la Covid-19. Aquesta plataforma suposa un pas endavant en aquest sentit, ja que fa els tràmits siguin més accessibles i que el veïnat hi pugui tenir accés d’una forma més senzilla i intuïtiva. En la nova pàgina web es fa una sectorització molt clara de la gestió a fer, prioritzant l’accés als tràmits més freqüents, com són els referents a Atenció Ciutadana, Cita Prèvia, Catàleg de Tràmits i Seu Electrònica.

D’altra banda, el nou web de Valldoreix ‘implementa una interfície gràfica molt moderna i implica una millora en l’arquitectura de continguts amb un disseny actual i agradable, que aporta claredat i transparència per a l’usuari’, tal com ha destacat durant la presentació el vocal de Comunicació de l’EMD, Bernat Gisbert. Tot això amb l’objectiu d’aconseguir que la prestació de serveis a la ciutadania es faci d’una forma més eficient. De la mateixa manera, el nou espai contempla l’estricte compliment de la normativa vigent en termes d’accessibilitat, administració electrònica i transparència.

Finalment, el nou portal valldoreix.cat implementa la versió responsive millorada per a mòbils i tauletes i incorpora el color corporatiu de l’última actualització de la identitat gràfica de l’administració valldoreixenca.

Més informació al web de l’EMD.

El suport al comerç local i la resolució de les afectacions del vial d’enllaç centren el debat en el ple de novembre de l’EMD.

La Sala de Plens de la Casa de la Vila va ser l’escenari, com cada tercer dijous de mes, de la Sessió Plenària Ordinària de la Junta de Veïns de l’EMD de Valldoreix. La sessió va estar protagonitzada, gairebé en exclusiva, per les mocions dels grups polítics, que van elevar al plenari fins a cinc propostes, abans de donar llum verda a la 7a modificació pressupostària de l’actual exercici econòmic.

Aprovades les cinc mocions.

El primer en prendre la paraula va ser el vocal d’ERC-MES, Jaume Sanmartí, per instar al ple de Valldoreix a demanar al govern de l’estat que expedeixi les declaracions de reconeixement i reparació a les víctimes de la dictadura franquista i a l’expedició de certificats de nul·litat de les sentències promulgades pels tribunals del règim. D’igual manera, es va acordar demanar al govern estatal que declari com a il·legal i il·legítima, i consegüentment declari la seva nul·litat, de la sentència del President de la Generalitat, Lluís Companys i Jover, i que tot seguit realitzi un acte formal de desgreuge envers la seva figura. Tots els grups hi van votar a favor, excepte el vocal de Ciutadans que es va abstenir.

La unanimitat va ser la tònica predominant durant les votacions i la primera ocasió va ser per aprovar de la proposta del grup de Junts per Valldoreix de suport al comerç local en les seves reivindicacions davant l’augment de la inflació i l’alt cost de l’energia. Acte seguit es va esdevenir la votació en bloc de tot el ple per tal d’avançar en la resolució de les afectacions urbanístiques derivades del projecte del vial d’enllaç, i el mateix resultat van obtenir la proposta per a l’actualització de les Ordenances Fiscals i la moció de Junts per Valldoreix, que va esdevenir institucional, de suport a les dones iranianes i en defensa dels seus drets fonamentals.

Aval a 7a modificació pressupostària

Els vots a favor de l’equip de govern i del vocal de Ciutadans van servir per aprovar la setena modificació pressupostària de l’any, que va proposar al plenari suplementar amb 3.000 euros la partida de Consums i Subministraments de l’Escola Ferran i Clua i finançar amb 4.500 euros la instal·lació d’un equipament esportiu de cal·listènia a la plaça Maria Sabater. La modificació de pressupost va a càrrec d’una subvenció Diputació de Barcelona per a la “Digitalització i condicionament d’equipaments esportius” de 2.568,49 € i al romanent de tresoreria.

Llum verda al Pla de Comunicació i a la Guia d’Usos a les Xarxes Socials de l’EMD

La unanimitat va tornar al plenari de Valldoreix per aprovar el Pla de Comunicació i de la Guia d’Usos a les Xarxes Socials de l’EMD de Valldoreix, documents que fixen la política comunicativa de la corporació valldoreixenca i que marquen el camí a seguir en les interaccions de l’administració local amb la ciutadania a través dels canals de comunicació socials.

D’aquí fins al final la sessió va estar centrada en l’activitat de control i on es va informar el ple sobre l’estat de l’execució del tercer trimestre del pressupost 2022, l’informe sobre compliments de pagament del tercer trimestre i període mitjà de pagament, i dels decrets de presidència i contractació

Més informació al web de l’EMD de Valldoreix.