L’alta participació i civisme a la Festa Major de Valldoreix, i la Diada Nacional. Els principals esdeveniments d’aquest mes a Valldoreix.

Una alta participació, que en alguns actes va arribar a ser massiva, i un òptim grau de civisme són les dues principals característiques que han predominat durant la celebració de l’edició d’enguany de la Festa Major de Valldoreix. Des de la inauguració, divendres 16 a les 10h, de l’exposició dels guanyadors del Concurs de Cartells fins que es va baixar el teló de l’obra teatral ‘Talia i el periodista’, ahir a quarts de nou del vespre, han estat prop d’una cinquantena les activitats que han donat forma al programa d’actes de la festa grossa de la vila. Junts per Sant Cugat i Junts per Valldoreix hem estat presents en la majoria d’actes de la Festa Major de Valldoreix, acompanyant la nostra presidenciable i vocal Susana Herrada, a l’actual President Josep Puig, i als vocals Bernat Gisbert i Lluïsa Muñoz.

Divendres, inici de la Festa Major.

El moment més esperat va arribar amb el pregó de Festa Major, que va anar a càrrec del atleta de la Colònia de Montserrat Joan Serraboguñá, campió d’Espanya sub-20 i de la Lliga Estatal de curses d’obstacles. En el seu discurs Serraboguñá va fer una orgullosa reivindicació dels seus orígens valldoreixencs i va voler conscienciar del gran privilegi que és viure al tocar de Collserola i de la importància de cuidar aquest espai. Enllestit el pregó, que es va haver de traslladar de la Pl. del Casal de Cultura a la Nau de Cultura per l’amenaça de pluja, va arrencar la cantada d’havaneres amb Els Pescadors de l’Escala i del rom cremat. El darrer acte del dia va ser la Botifarrada Popular, celebrada a l’Espai Garden també per l’avís de pluges, i que va omplir el recinte cobert amb més de 240 comensals.

Dissabte, el dia principal de la Festa Major.

Amb els actes de festa major immersos de ple al cap de setmana, la ciutadania es va llevar dissabte dia 15 amb el Mercadet dels Dissabtes, la Fira de Brocanters a la Plaça de l’Estació, la paella multitudinària i el sorteig d’una panera de productes dels comerciants de la zona. L’esport va gaudir dissabte d’una gran oferta a la vila amb la segona jornada de les competicions de pàdel, tennis i el torneig de vòlei platja, així com les jornades de portes obertes de l’Escola de Pàdel i l’Escola de Tennis, tot al Club Esportiu Valloreix.

El minitennis, el circuit de segway, els jocs d’habilitat i el tir amb arc van omplir la Plaça Pompeu Fabra de nens i nenes durant tot el matí, mentre que a la Plaça Casal de Cultura els Pop per Xics van entretenir el públic infantil amb el seu espectacle ‘Superherois’. En acabar, l’EMD va lliurar els premis del Concurs de Cartells als guanyadors: Esther Ballester i Alfonso Giménez (adults), Guim Urgell (juvenil) i Ton Urgell (infantil). Altres activitats destacades de dissabte van ser  l’Escape Room al Carrer; la presentació oficial dels Gegants de Valldoreix amb la plantada, la rua i la ballada dels gegants Cebrià i Assumpta; i la xocolatada popular. El vespre va ser el torn del Concert de Gòspel a l’Església Protestant i la Sardinada Popular Ecològica dels Veïns i Veïnes Progressistes, amb més de 90 kg. de sardines fetes a la brasa. El plat fort de la nit va arribar amb la Nit Jove on van actuar els Land Of Coconuts, els Ciao Marina i, sobretot, la cantant barcelonina Suu, que van posar a ballar al públic de la Pl. del Casal amb les seves actuacions.

Diumenge, la cloenda.

La inauguració del nou parc infantil Narcís Perbellini al carrer Brollador i la descoberta de la placa commemorativa del nou espai van servir per iniciar l’activitat de diumenge, que va donar pas a la Trobada Castellera amb els Gausacs de Sant Cugat, els Xics de Granollers i els Liles de Cornellà i a la mosta gastronòmica de la restauració local, Valldutapes. L’acte de cloenda del programa de Festa Major va anar a càrrec de la companyia de teatre valldoreixenca Magma-La Serreta que va omplir la Nau de Cultura amb el muntatge ‘Talia i el periodista’.

Més informació

La Diada Nacional de Catalunya, a Valldoreix.

El monument dedicat a la memòria de l’heroi local del 1714, Francesc Busquets Pujol, ubicat a la plaça de l’11 de setembre de la Casa de la Vila, va aplegar un any més al seu voltant a la classe política i els representants del teixit associatiu i ciutadà de Valldoreix, per celebrar la Diada Nacional de Catalunya.

El protagonisme principal va recaure en la figura del president Josep Puig qui, flanquejat per l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, i els vocals de la corporació valldoreixenca, va refermar el compromís del món local amb la defensa de la democràcia i la llibertat i de seguir al estant al costat de la ciutadania, tant en els moments difícils durant la pandèmia com en l’actual escenari de crisi energètica i econòmica. El president va llegir el manifest de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i va emplaçar la ciutadania a seguir treballant per aconseguir un futur millor

Enllestit el discurs del president va ser el torn de les ofrenes florals. Els primers en acostar-se al monument dedicat a la memòria de Francesc Busquets i Pujol, van ser els portaveus dels grups de Junts per Valldoreix, Bernat Gisbert; d’ERC-MES, Ramon Segura; de la CUP-PC, Ferran Margineda; i del PSC, Susanna Casta, que van fer l’ofrena institucional de manera conjunta. Acte seguit es van fer les ofrenes florals de les seccions locals de Junts, ERC, PSC i CUP i PDeCAT, mentre el teixit associatiu de la vila va estar representat pel Centre d’Estudis de Valldoreix-Valldaurex

A banda del president, l’alcaldessa i les i els vocals del consistori valldoreixenc, també van prendre part a l’acte els representants del consistori de Sant Cugat Francesc Carol, Pere Soler, Francesc Duch, Josep Maria Vallès, Jose Gallardo, Elena Vila, Pilar Gorina, Gemma Aristoy i Carles Brugarolas.

Més informació