L’Ajuntament garantirà la seguretat de l’entorn del Monestir a proposta de Junts per Sant Cugat

El grup municipal de Junts per Sant Cugat va elaborar una moció amb l’objectiu de treballar per garantir la seguretat del conjunt escultòric del Monestir de Sant Cugat. Una proposta que vam fer després de l’atac vandàlic a la Creu de Terme del Monestir del 18 de juny d’enguany o de les pintades que va patir la mateixa la Creu de Terme i les façanes est i sud i alguns punts de les muralles exteriors a finals de juliol del 2020.

Per Josep Maria Vallès, regidor de Junts per Sant Cugat, i impulsor d’aquesta moció, és important continuar fent actuacions de restauració i preservació del monument més preuat de Sant Cugat, però també és important que treballem per garantir la seva seguretat o, contràriament, no serà un treball de protecció complet.

Aquesta moció es va aprovar per unanimitat política de tots els grups polítics de l’Ajuntament de Sant Cugat.

CONSULTA LA MOCIÓ

 

SANT CUGAT FARÀ UN HOMENATGE PÒSTUM A L’ARTISTA PLA-NARBONA A PROPOSTA DE JUNTS 

Sant Cugat farà un homenatge pòstum a la figura de Josep Pla-Narbona, reconegut grafista santcugatenc que va morir el darrer mes de desembre, després que així es va aprovar per unanimitat en el mateix ple municipal a través d’una moció que va presentar Junts per Sant Cugat. Amb això, el municipi, conjuntament amb els seus familiars, retran homenatge al dibuixant, gravador, pintor, escultor i dissenyador gràfic que va viure i treballar els darrers 29 anys a La Floresta.

La moció de Junts presentada pel regidor Albert Salarich, proposa que l’Ajuntament acordi amb la família els actes o accions adients pel reconeixement institucional de la figura i trajectòria professional de l’artista de Sant Cugat. En aquest sentit, Albert Salarich va destacar que l’artista Pla-Narbona va ser “un mestre de mestres”.

Aquesta moció es va aprovar per unanimitat política de tots els grups polítics de l’Ajuntament de Sant Cugat.

CONSULTA LA MOCIÓ