La renaturalització del torrent de Can Badal rep una subvenció de 28.300€ de la Generalitat

L’ajut, provinent del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a través dels fons europeus FEADER, cobrirà el 70% del cost dels treballs, que van tenir un cost proper als 40.000€ i es van executar durant el mes de març de 2022, per tal de potenciar la qualitat paisatgística de l’espai i per donar solució a certes problemàtiques que estaven provocant l’erosió dels marges del torrent i afectant el valor ambiental de l’àmbit.

En concret l’actuació va consistir en la millora de l’entrada de la passera de fusta, que creua el curs de l’aigua en aquest punt, que va implicar la realització de moviments de terres per pujar lleugerament la cota del camí fins a la passera i la instal·lació d’una vorada de fusta al lateral, per tal de contenir les terres afegides i evitar la seva degradació. Igualment, es va procedir a millorar la sortida de la passera, que es trobava molt descalçada, fet que dificultava l’accés, especialment entre les persones amb més dificultats de mobilitat. Per posar-hi solució es va realitzat una aportació de material -una barreja de sauló, pedra i calç- i també es va aprofitar per canviar dues llates de la passera que estaven trencades.
+INFO

MÀXIMA PRUDÈNCIA I COL·LABORACIÓ CIUTADANA PER PREVENIR INCENDIS FORESTALS
La regidora de Sostenibilitat i comissionada per l’Emergència Climàtica, Alba Gordó, el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, el president de l’EMD de Valldoreix, Josep Puig, i la vocal de Medi Ambient valldoreixenca Susana Herrada han presentat la campanya de prevenció d’incendis forestals d’aquest any 2022. L’acte també ha comptat amb representants dels voluntaris de l’ADF i de Protecció Civil.

Enguany Ajuntament i EMD han elevat el to a l’hora de demanar a la ciutadania la màxima col·laboració i prudència per evitar un incendi forestal. En aquest sentit, s’ha alertat de l’augment sostingut de la temperatura dels darrers anys i l’efecte negatiu que pot tenir per afavorir els incendis forestals.
+INFO

CONVOCATÒRIA 2022 DEL CONCURS DE CARTELLS DE LA FESTA MAJOR DE VALLDOREIX
Ja està en marxa la convocatòria per participar a l’edició 2022 del Concurs de Cartells de la Festa Major de Valldoreix que servirà per triar el cartell anunciador de la festa gran de la vila. Les millors obres del concurs es premiaran amb 300 euros -categories adult i juvenil- i 100 euros en material de belles arts -categoria infantil-. A més, el cartell triat com a anunciador de la Festa Major rebrà un premi adicional de 200 euros.

L’EMD de Valldoreix ja ha fet públiques les bases per participar a la convocatòria de 2022 del concurs que servirà per decidir el cartell anunciador de la Festa Major d’enguany. Les inscripcions al certamen ja estan obertes per a tots els artistes, adults, joves i infants, que s’animin a crear un cartell que servirà per anunciar l’arribada de la festa gran de Valldoreix.
+INFO