La 3a Biennal d’Escultura “Valldoreix dels Somnis” i la 6a Milla Solidària. Les notícies destacades de Valldoreix del mes de desembre

La Biennal d’Escultura ‘Valldoreix dels Somnis’, organitzada conjuntament per Amicart i l’EMD de Valldoreix, va tancar ahir dijous dia 15 la 3a edició del certamen amb l’entrega de premis als 3 guanyadors de la present edició. Miquel Andrino (premi a la Singularitat) i Ernest Altés (premi al Missatge) i Alba Peligero (Premi a l’Artista emergent) han rebut de mans de les autoritats presents a l’acte els reconeixements al seu treball i els premis en metàl·lic corresponents.

L’acte de lliurament, que va estar presidit pel president Josep Puig; la tinenta d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament, Esther Madrona; la vocal de l’EMD Susana Herrada, la presidenta d’Amicart, Marcenia Baqués i Roger Ribera, propietari del Condis Valldoreix i patrocinador d’un dels premis.

Les obres premiades van ser ‘Dinamisme en l’Espai’ de Miquel Andrino amb el Premi a la Singularitat, ‘ADN Volcànic’ d’Ernest Altés amb el Premi al Missatge, tots dos dotats amb un premi econòmic de 5.000 euros. També va resultar premiada l’obra ‘S’aprofita’ d’Alba Peligero, a qui el jurat va reconèixer com la millor artista emergent, i que va rebre un premi en metàl·lic de 3.000 euros.

Les tres obres guanyadores de la 3a Biennal d’Escultura passen a engrandir el patrimoni artístic de la vila i se sumaran al recorregut escultòric de Valldoreix, que ja compta amb 13 peces d’anteriors edicions i que estan repartides per diferents emplaçaments de la geografia valldoreixenca.

Llegeix la notícia sencera al web de l’EMD de Valldoreix.

L’atleta local Josep Díaz de Runners Espanyol i Elisabet Martínez del Grup Atlètic TMB van revalidar la seva victòria a la categoria Open de la 6a edició de la Milla Solidària de Valldoreix, disputada sobre el ja tradicional circuit d’1,6 quilòmetres traçat pels carrers del valldoreixenc barri de Sant Jaume. Sota l’arc de sortida, situat al carrer Arnau Cadell, tocar de l’institut, es van situar els prop de 250 atletes de les diferents categories, que van prendre part de la matinal esportiva i solidària de Valldoreix. En la Milla Open masculina Josep Díaz va aturar el cronòmetre en 4 minuts 49 segons, rebaixant el seu temps en 2 segons per imposar-se a David Blanco i Xavi Domenech, que van completar el podi. Pel que fa a la categoria femenina, Elisabet Martínez va tornar a ser la més ràpida entre les dones, superant a Olga Álvarez i Júlia Menéndez, que van completar el quadre d’honor.

Més enllà de la Milla Open masculina i femenina l’altre gran moment de la jornada va arribar a dos quarts d’una del migdia amb la disputa de la Milla Inclusiva adreçada a persones amb diversitat funcional, i que va comptar amb la participació d’una nombrosa nòmina de corredors i corredores, amb més d’una vintena de participants.

La matinal atlètica, però, començar una mica abans, a dos quarts de 12 del matí, amb la disputa de les curses infantils i de la cursa de pares i fills, que es van disputar a una distància adaptada a les diferents categories, sobre un circuit de 800 i 400 metres. Els i les atletes, a més de gaudir d’una matinal esportiva festiva però molt disputada, van tornar a donar una gran lliçó de solidaritat sumant-se a la campanya de la secció local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, per recollir joguines perquè els infants malalts de càncer, hospitalitzats al Vall d’Hebrón tinguin un regal per Nadal. Durant tot el matí es van recollir un centenar de joguines i jocs, que ja es van poder lliurar el mateix dilluns a l’Àrea Materno-Infantil de l’hospital barceloní.

La jornada es va tancar amb la cerimònia d’entrega de trofeus als guanyadors i guanyadores, on es va fer un sentit homenatge a la vocal Elena Degollada, morta el passat mes d’abril, qui va ser una de les grans impulsores de la cursa solidària i inclusiva. El president Josep Puig es va encarregar d’entregar una placa commemorativa a la família.

Llegeix la notícia sencera al web de l’EMD de Valldoreix.

 

Des de Junts per Sant Cugat i Junts per Valldoreix continuem treballant per la ciutat que estimem.

22 de desembre de 2022.