JuntsxStc proposa dedicar un espai del Claustre del Monestir a l’artista Pep Blanes

El grup municipal de Junts per Sant Cugat, coincidint amb el primer aniversari de la mort de Pep Blanes, artista santcugatenc, Premi Santcugatenc de l’Any 1996 i Fill Predilecte de Sant Cugatl’any 2011, proposa exposar al claustre del Monestir de Sant Cugat de dilluns a diumenge (els dies de visita del Claustre) la seva peculiar cadira de treball, acompanyada d’una explicació de qui va ser en Pep Blanes. Una cadira alçada, de fusta i dissenyada per a ús de l’artista que ell sempre utilitzava per dibuixar el Monestir de Sant Cugat.

A Pep Blanes se’l podia trobar al claustre santcugatenc pràcticament cada dia durant 32 anys, on passava moltes hores dibuixant el monument i xerrant amb santcugatencs, turistes o escolars a qui els hi explicava tot el que ell sabia del Monestir.

Aquesta proposta ha estat presentada avui pel grup municipal de Junts per Sant Cugat als membres de la Comissió informativa de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Sant Cugat presidida per la tinent d’alcalde Esther Madrona, qui ha valorar molt positivament apuesta iniciativa.

Prèviament, Junts per Sant Cugat va comentar aquesta proposta amb la vídua de Pep Blanes, qui veuria amb molts bons ulls que la ciutat de Sant Cugat li fes aquest homenatge al desaparegut artista.

Pep Blanes va morir el 10 d’octubre de 2018 als 87 anys. L’artista, per motius de salut, va deixar de dibuixar el claustre 2 anys abans del seu traspàs. Des d’aleshores la seva cadira està guardada a les instal·lacions del Museu de Sant Cugat (Monestir).

Pep Blanes, a més, va publicar diversos llibres, tots ells dedicats al Claustre de Sant Cugat; unes publicacions que recullen bona part dels seus dibuixos i on explica les seves vivències i els silencis compartits amb els capitells.

Sant Cugat, 8 d’octubre de 2019