Junts proposa obrir una delegació de la tresoreria de la Seguretat Social a Sant Cugat

El ple municipal del 19 d’abril va acordar, a través d’una moció institucional presentada per Junts per Sant Cugat, que el govern municipal de Sant Cugat dugui a terme les accions necessàries per disposar d’una delegació de la Tresoreria General de la Seguretat Social a Sant Cugat.

Actualment, els santcugatencs s’han de desplaçar a altres municipis, com Cerdanyola del Vallès, per realitzar qualsevol tràmit relacionat amb aquesta àrea. Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT), el desembre de 2020 hi havia 43.000 santcugatencs afiliats a la Seguretat Social. A més, actualment, hi ha a la ciutat unes 3.300 empreses establertes i al voltant de 8.000 treballadors autònoms.

El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas considera que la ciutat pateix dèficits obvis de caràcter estatal i un exemple és aquesta oficina que actualment està a Cerdanyola.

+INFO

 

JUNTS DEMANA CALENDARITZAR L’ARRANJAMENT DE LA RIERA DE SALADRIGUES

El ple també va acordar, amb una moció institucional proposada per Junts per Sant Cugat, que l’Ajuntament de Sant Cugat i l’EMD de Valldoreix busquin noves fórmules per finançar l’arranjament de la riera de Saladrigues i el Torrent de Buscarons. L’elevat cost de la realització del projecte, proper als 8,5 milions d’euros, ha impulsat aquesta moció per trobar camins alternatius de finançament i subvencions en altres administracions supramunicipals.

Per la regidora de Junts Cristina Paraira, aquest és un tema complex que no s’acaba de resoldre per l’elevat cost que té i afegeix que no té constància que s’hagi fet cap gestió en aquests darrers dos anys o almenys no se’ns ha informat.

+ INFO