Junts per Sant Cugat enviarà 3.700 ulleres als campaments de refugiats del Sàhara

JUNTS per Sant Cugat ha recollit un total de 3.700 ulleres per combatre els problemes oftalmològics de refugiats del Sàhara, un projecte que JUNTS vam iniciar el juliol de l’any passat amb la col·laboració de més d’una trentena de comerços de la nostra ciutat.

Totes aquestes ulleres aniran destinades als campaments de refugiats del poble sahrauí, a persones amb problemes oftalmològics, i el seguiment d’aquest enviament el farà l’ONG Ulls del Món, que ja compta amb voluntaris al terreny per tal de garantir que se’n fa un bon ús del material.

Neus Bosch, representant de l’entitat Sant Cugat amb el Poble Sahrauí, va agrair a JUNTS aquesta iniciativa tot afirmant que es tracta d’una acció “necessària per a la delicada situació que pateixen aquests campaments de refugiats”.

Per la responsable d’aquest projecte solidari de JUNTS, Esther Alòs, es tracta d’una iniciativa “transversal” que va néixer amb la intenció “d’implicar els afiliats de JUNTS amb la ciutat”. El 19 de març passat va ser el darrer dia que un grup de persones voluntàries va embolicar i empaquetar les darreres ulleres graduades recollides els darrers mesos a Sant Cugat.

En aquest sentit, JUNTS per Sant Cugat agraeix una vegada més a tot el voluntariat que ha col·laborat en aquesta campanya, a tots els comerços que han estat punt de recollida d’ulleres i a tota la ciutadania que en aquest mes de mig any ha donat ulleres que ja no utilitza i que encara seran molt útils pel poble sahrauí.

Els establiments col·laboradors han estat Ícaro, Maat, la Bottega, Arnau Vegués, Lourdes Carbonell, Gerd, Dolors Garriga, Rodó, Maria Griful, Tot Sant Cugat, Papiol Alfombras, l’Art Restaurant, Tintoreria Sant Cugat, Granja Montserrat, Dracs Papereria, Penya Blaugrana Sant Cugat, Quilez Lafuente Colmado, J.Grau Xarcuteria, Òptiques Saldon, Floristeria Rosa M. Segura, l’Orquídea perfumeria, Pony Toys Jogunies, Institut Oftalmològic Tres Torres Iott, ARTCO, Cal Crispin, llibreria Dracs, Mil i Una Troballes, Farmàcia les Planes, Farmàcia Parc Central i el Mercat de Torreblanca.