JUNTS guanya les eleccions del 14F a Sant Cugat

JUNTS ha tornat a guanyar unes eleccions a la nostra ciutat, en aquest cas amb el suport del 24% dels vots (10.243 vots), a més de 2.700 vots respecte a ERC, la segona força política de Sant Cugat. Els altres partits s’han repartit els vots així: ERC (17,8% i 7.528 vots), PSC (17,1% i 7.312 vots), VOX (7,5% i 3.119 vots), CUP (6,7% i 2.836 vots), En Comú (6,5% i 2.759 vots), Ciutadans (6,4% i 2.668 vots), PDeCAT (5,8% i 2.412 vots) i PP (5,5% i 2.286 vots).

Sant Cugat s’ha mantingut com capital independentista de l’àrea metropolitana. La suma dels quatre partits independentistes amb més suport (JUNTS, ERC, CUP i PDeCAT) representen el 54,7% dels vots dels santcugatencs. En cap altra ciutat o poble metropolità, els sobiranistes han superat el 50%.

Per Marc Ledesma, coordinador local de Junts per Catalunya, “en l’àmbit local aquesta victòria també significa molt. És una esperança afegida. Junts aspira a governar Sant Cugat, vàrem guanyar les municipals el 2019 i ara hem guanyat les catalanes a Sant Cugat. Volem i aspirem a fer-ho com ho hem fet en aquesta campanya, escoltant, proposant propostes rigoroses, contrastades; som els de la unitat i el consens, no entenem una altra manera de construir país que no sigui cooperant”.

Per Carmela Fortuny, regidora portaveu del grup municipal de Junts per Sant Cugat, “estem satisfets per la feina feta, pels resultats a Catalunya i molt contents pels resultats a Sant Cugat. Som la primera força i això ens anima a continuar treballant de forma incansable per sortir de la crisi i avançar en ser un país d’homes i dones lliures”.

La participació de la jornada electoral del 14F a Sant Cugat va ser del 67,17% mentre que la mitjana de Catalunya va ser del 53,55%. A la nostra ciutat, com arreu del país, ha baixat la participació davant els efectes de la pandèmia. Tot i això, Sant Cugat una vegada més, ha superat la participació electoral per sobre de la mitjana catalana.

Tot seguit consulta els resultats d’aquestes eleccions a Sant Cugat:

14F-RESUM_RESULTATS

Finalment, així van recollir la victoria de JUNTS a Sant Cugat els diferents mitjans de comunicació de la nostra ciutat:

TOT Sant Cugat

Cugat.Cat

NacióDigital

TVSC

El Cugatenc