JUNTS demana la reobertura urgent dels centres de música, dansa, teatre i art

El grup municipal de Junts per Sant Cugat va donar veu als 25 centres de música, dansa, teatre i art de la ciutat que a finals de gener es van plantar davant l’Ajuntament per dir que ja no podien aguantar més. Junts per Sant Cugat, després de parlar amb aquest sector de la ciutat, va registrar el text original de la moció redactada per aquests centres amb l’objectiu de defensar-la davant el ple municipal de l’Ajuntament. L’endemà, els grups polítics d’ERC, PSC i CUP van registrar la moció amb alguns matisos. Junts va optar per sumar-s’hi (Cs també) amb l’objectiu que el text s’aprovés amb el vot dels 25 regidors i tingues més força. Josep M. Vallès, regidor de Junts per Sant Cugat, durant el ple municipal de febrer, va advertir que hi ha tres centres de la ciutat que ja han tancat les portes i que n’hi ha d’altres que la seva continuïtat penja d’un fil, si el govern de la ciutat no actua amb diligència.

 

PROPOSEM AJUTS DIRECTES AL COMERÇ, RESTAURACIÓ, AUTÒNOM i PIMES

Espanya està a la cua d’Europa en la gestió de la pandèmia. Les empreses petites i grans s’estan ofegant i endeutant. Per aquest motiu, Junts per Sant Cugat, va presentar una moció que va defensar el regidor Albert Salarich demanant a l’estat espanyol que faci com han fet altres països europeus: activar de forma immediata i urgent ajudes directes al teixit econòmic i facilitar els recursos a la Generalitat per tal que pugui fer com cal.
Aquesta moció va ser aprovada amb els vots favorables de Junts per Sant Cugat i ERC, els vots en contra de PSC i Cs, i l’abstenció de la CUP.

 

PROPOSEM L’EXRECICI DE LA SOBIRANIA FISCAL DE l’AJUNTAMENT DE SANT CUGAT

Junts per Sant Cugat va presentar també al ple de febrer una moció (a proposta de l’ANC) demanant que l’Ajuntament exerceixi la sobirania fiscal i ordeni ingressar els pagaments que hagi d’efectuar l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, corresponents a l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i els corresponents a l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA), a l’Agència Tributària de Catalunya, en comptes d’efectuar-los a l’Agència Tributària espanyola com s’han realitzat fins ara. Aquesta moció defensada pel regidor de Junts per Sant Cugat, Carles Brugarolas, es va aprovar amb els vots a favor de Junts per Sant Cugat, d’ERC i CUP, però  l’Ajuntament de Sant Cugat no pagarà els tributs a aquest òrgan, ja que el tinent d’alcaldia d’Hisenda, Pere Soler (PSC), s’hi va negar argumentant que es podria incórrer en una possible falta civil o penal.