Jordi Puigneró: “Un país digital, un país d’oportunitats”

El 2020 ha estat un any que ens ha canviat la vida. Passarà a la història com l’any de la Covid, però ha estat també el punt d’inflexió en la digitalització de la nostra societat i de la nostra economia. Gràcies a la tecnologia hem pogut evitar que s’aturés el país. Durant aquesta mesos de pandèmia, hem après que la tecnologia pot emergir com una gran aliada en la reactivació i la dinamització econòmica del país.

Des de JUNTS fa anys que hem fet una aposta decidida per ser un país digitalment capdavanter, convençuts i convençudes que per ser un país social, primer hem de ser un país digital. Un país digital que generi feina. Feina de qualitat.

El sector Tic està emergint avui com a motor econòmic del país. En els darrers 5 anys, ha creat 46.000 llocs de feina a Catalunya (+55%) i representa ja el 4% de la població ocupada de Catalunya. L’informe DESI situa Catalunya en el TOP 5 dels països europeus més desenvolupats en l’àmbit digital. Un resultat fruit d’any de feina per tenir ciutats i pobles connectats, una ciutadania digitalment apoderada i una nova economia digital com a motor de creixement i de progrés.

Necessitem tenir territoris, ciutats i pobles digitals. La fibra òptica és el millor antídot contra el despoblament i, gràcies al teletreball i a la millora de les connexions, hi ha pobles que estan experimentant creixements notables del seu cens. L’anomenada “Catalunya buida” pot quedar enrere gràcies a l’enorme esforç que ha fet aquest Govern, durant aquesta legislatura, en estendre quilòmetres de fibra òptica i, per tant, quilòmetres d’oportunitats a tot el país. Des de JUNTS hem treballat, impulsat i executat el desplegament més important de la fibra òptica a tot el país. Però no acabem aquí. El compromís de Junts és avançar el desplegament i tenir tots els municipis de Catalunya connectats l’any que ve.

La tecnologia és la gran eina que tenim ara mateix per crear riquesa. Una riquesa que s’ha de traduir en benestar i progrés social per a tothom. Hi ha un proverbi holandès que diu: “Quan bufen vents de tempesta, hi ha els qui corren a refugiar-se… i els qui corren a construir molins”. A JUNTS som dels que sempre sortim a buscar noves oportunitats per fer avançar aquest país.

Jordi Puigneró
JUNTS