Eloi Rovira: “Un Sant Jordi per l’esperança”

Aquest Sant Jordii 2021, ha sigut una diada ben especial, a banda dels tradicionals llibres i roses, Sant Jordi ens ha deixat una espurna de llum per l’optimisme.

I és que aquesta diada, la de Sant Jordi, té un significat ben especial pels catalans i catalanes, no poder-la celebrar el 2020, com tantes altres coses, va deixar un buit dolorós al nostre calendari festiu.

Després de setmanes amb restriccions per abaixar la corba de contagis, i especialment el pla de vacunació i l’esforç (una vegada més) dels sanitaris per vacunar sense parar, el bon temps i la responsabilitat de la ciutadania podien fer-nos creure a recuperar la diada en el context de nova normalitat.

I així va ser, i  aquest passat divendres als carrers hi vam tornar a veure llibres, roses i cultura tradicional i popular. Les cues a les llibreries, un sector que tant ho necessitava, la gent comprant roses per les persones estimades, unes roses amb més sentiment que mai després de més un any de restriccions, que encara hi són, però en menor mesura.

I malgrat el compliment de mesures per garantir-ne la seguretat, al carrer es podia respirar un ambient més especial que mai. Tothom teníem ganes de passejar, comprar, veure als nostres veïns i veïnes més grans sortir a fer vida al carrer, veure com les entitats de cultura popular recuperaven les places.

Encara tenim moltes coses per recuperar, trobem a faltar les trobades amb la colla i familiars, poder sortir a sopar als restaurants i bars, un sector immensament castigat per la pandèmia i que esprem que ben aviat puguin recuperar la seva activitat. Tot i que estem a mig camí de recuperar la vida que la pandèmia ens ha robat, Sant Jordi va fer florir la vida al carrer tal com va fer el roser, després de fer caure el drac.

Confiem, doncs, en la ciència per recuperar la nostra vida i les nostres tradicions, vacunar-se és una responsabilitat individual i col·lectiva, perquè des dels més joves fins als més grans podem deixar enrere aquest malson que massa temps ha durat.

Eloi Rovira i Campos
Regidor de Junts per Sant Cugat

Article publicat a Cugat.cat