El transport públic de Sant Cugat urgeix millorar

El ple municipal del 20 de juny va aprovar el conveni perquè Sant Cugat traspassi a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la gestió del transport públic urbà de la nostra ciutat. Malgrat aquesta aprovació, el servei no quedarà en mans de l’AMB fins d’aquí a tres anys com a mínim.

El grup municipal de Junts per Sant Cugat es va abstenir en la votació d’haquets punt. La regidora Cristina Paraira ho va justificar perquè pateix que el període pugui propiciar que el traspàs definitiu a l’AMB es pugui allargar fins a vuit anys. Cristina Paraira va posar sobre la taula dubtes com el procés participatiu a l’hora de definir com serà el transport públic o què es farà per adoptar mesures més respectuoses amb el medi ambient.

El govern Tripartit de Șanț Cugat no ha estat capaç de traspassar la gestió dels busos a l’AMB. Per aquest motiu aproven d’urgència una prorroga del conveni del transport urbà amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per fer el traspàs del transport públic urbà. El grup municipal de Junts per Sant Cugat exigim la convocatòria urgent de la Taula de Mobilitat de l’Ajuntament de Sant Cugat.

EL TRIPARTIT DESCARTA FER PLA PERQUÈ SANT CUGAT APROFITI AL MÀXIM ELS FONS EUROPEUS NEXT GENERATION 
El govern municipal de Sant Cugat va rebutjar la moció de Junts per Sant Cugat de crear un mapa d’oportunitats i un pla per aconseguir fons dels Next Generation de la Unió Europea, que gestiona l’Estat espanyol. Tot i que tant l’equip de govern com Junts per Sant Cugat coincideixen que són una oportunitat per al municipi, divergeixen en la gestió local per aconseguir aquest finançament per a projectes concrets.

El regidor de Junts per Sant Cugat, Albert Salarich, va defensar la moció explicant que busca “estar preparats i veure quins actius tenim com a ciutat i quines necessitats podem adaptar a les propostes”. Els fons Next Generation “son una oportunitat dels municipis i Sant Cugat no es pot quedar al marge”.
Albert Salarich va explicar que Junts per Sant Cugat proposa diferents eines de planificació perquè la ciutat de Sant Cugat sigui el màxim d’ambiciosa i competitiva en les diferents convocatòries.
CONSULTA LA MOCIÓ

CONDEMNEM L’ESPIONATGE POLÍTIC
El ple municipal va aprovar una moció del Consell per la República amb els vots a favor de Junts per Sant Cugat, ERC-MES i la CUP-PC. Una moció que va ser defensada per la regidora de Junts per Sant Cugat, Núria Fernández.

Una moció que, en la part més local, com va explicar Núria Fernández, es compromet a protegir i preservar els drets dels regidors i treballadors de l’Ajuntament de Sant Cugat i, als ciutadans que tinguin indicis suficients de ser-ne víctima, oferint un servei d’anàlisi de mòbils i aparells informàtics i en el cas de demostrar-se, oferir suport legal i personar-se en les causes que s’obrin arrel de les denúncies de les víctimes.
CONSULTA LA MOCIÓ

COMPROMIÍS PER PROTEGIR LA SALUT DE LA INFÀNCIA EN ELS ENTORNS ESCOLARS
L’Ajuntament de Sant Cugat prendrà mesures perquè els entorns escolars siguin àrees de protecció de la salut de la infància. Amb una moció institucional, introduïda per Junts per Sant Cugat a proposta de la Coordinadora d’AFEs i la Revolta Escolar, es proposa emprendre mesures en les instal·lacions, entorns i accessos a les escoles, planificació urbanística i zonificació escolar.

Aquesta és una moció que va defensar la regidora de Junts per Sant Cugat, Sandra Casat, que considera que pacificar els entorns escolars genera seguretat, millora de la qualitat de l’aire i redueix el soroll.
CONSULTA LA MOCIÓ