El govern Tripartit de Sant Cugat acumula més de 8 M d’euros de factures sense contracte

ERC+PSC+CUP acusaven els governs anteriors de l’Ajuntament de Sant Cugat d’irregularitats, realitzant una campanya de difamacions públiques sense fonamentació. Provocant un dany injustificable al prestigi de l’Ajuntament i a molts dels seus empleats.

Tres anys de mandat municipal i ens trobem un Ajuntament de Sant Cugat amb el triple de factures sense contracte. Ara més que mai cal aturar la paràlisi administrativa del Govern Tripartit Municipal de la nostra ciutat.

Carles Brugarolas, regidor de Junts per Sant Cugat, recorda que el nostre grup municipal hem estat “responsables i hem donat suport ple municipal rere ple d’aquests reconeixements de deute per part del govern Tripartit de Sant Cugat, i ho continuarem fent”. Però el Tripartit, a l’inici d’aquest mandat va fer un ús molt indesitjable dels 3,2 M d’ € de factures sense contracte que provenien del mandat anterior.

Ara, aquest govern ha triplicat aquesta xifra superant els 8 M d’ € de factures sense contracte. Una situació que respon a dificultats de caràcter tècnic administratiu, però en cap cas hi ha un dany al patrimoni municipal, ni cap ombra de res.

El grup municipal de Junts per Sant Cugat exigim disculpes públiques per part del govern Tripartit davant els repetits intents de donar entendre que existia una actuació fraudulenta per part del govern anterior.

POSPOSEM LA MOCIÓ SOBRE LA PANCARTA “AMNISTIA i LLIBERTAT”

JUNTS, ERC i CUP vam decidir posposar la moció que havia d’aprovar la instal·lació d’una nova pancarta a la façana de l’Ajuntament de Sant Cugat amb les paraules “Amnistia” i “Llibertat”, durant el ple municipal celebrat el 21 de març.
Una moció que es va retirar per protegir l’alcaldessa Mireia Ingla davant la interlocutòria que l’obliga a pagar 500 euros cada setmana que passi sense retirar tots els llaços grocs de les finestres de l’Ajuntament. Una ordre que l’alcaldessa va rebre i signar només unes hores abans del ple municipal.

Aquesta moció, impulsada per les entitats ADIC SANT CUGAT, AMNISTIA I LLIBERTAT, ANC SANT CUGAT, FREE ROMEVA I ÒMNIUM SANT CUGAT i que JUNTS vam subscriure des del primer moment i tant com la CUP i ERC s’han afegit, ha quedat posposada fins al ple municipal del mes d’abril.

Per Núria Fernández, regidora de Junts per Sant Cugat, penjar la bandera de l’orgull LGTBIQ+ no és neutral. Il·luminar un edifici públic cada primer de desembre no és neutral. Il·luminar l’ajuntament amb la bandera d’Ucraïna no és neutral. Hissar la bandera a la plaça de la Vila pel poble sahrauí no és neutral. Mantenir uns carrers amb més d’un 90% de noms d’homes no és neutral. Penjar o no penjar. Mantenir o no mantenir. Anomenar o no anomenar. Il·luminar o no il·luminar. Res és neutral. L’important és que aquestes decisions tinguin el suport d’una majoria dels representants de cada institució. I en aquest plenari hi ha una majoria que reclama penjar una pancarta per la llibertat.
CONSULTEU LA MOCIÓ

NOVES MESURES ENERGÈTIQUES PER LLUITAR CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC

El grup municipal de Junts per Sant Cugat va presentar aquesta moció al ple per seguir avançant en el compromís de lluita contra el canvi climàtic. Amb l’objectiu d’avançar cap a la descarbonització i impulsar l’augment de punte de recàrrega públics i privats. Una moció que va defensar el regidor Carles Brugarolas i que finalment va ser aprovada per unanimitat de tots els partits polítics del consistori.
CONSULTEU LA MOCIÓ

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL CONTRA LA GUERRA D’UCRAÏNA

El mateix ple municipal es va posionar sobre la situació a Ucraïna. Ho va fer amb una declaració institucional per condemnar la invasió militar del país per part de la federació russa i per reclamar diàleg i pau, en solidaritat amb el poble ucraïnès. Una declaració aprovada per tots els grups polítics. Carmela Fortuny, va llegir-ne un fragment en representació del grup municipal de Junts per Sant Cugat.
CONSULTA LA DECLARACIÓ