Demanem la reobertura immediata dels centres de música, dansa, teatre i art

MOCIÓ QUE PRESENTA JUNTS PER SANT CUGAT DE SUPORT A LES ESCOLES DE MUSICA, DANSA, TEATRE I ART DAVANT EL TERCER TANCAMENT I DE CREACIÓ D’AJUDES PEL SECTOR

A PROPOSTA DE: Aire Circ / Arabesc Estudi de Dansa / Can Ninot / Centre de Dansa Laura Esteve / ColorDansa Carol Morgado / dTerra galeria taller / Escola de Musica Aula de So / Escola Sant Cugat / Escoles de Música Jordi Ricomà / Esferadart / Espai Sofia Sant Cugat / Estudi de cant Marina BBface / FUSIÓ MÚSICA I DANSA / General Giap / L’Obrador / La Tacones / La Vora escola de costura / L’Acadèmia / Marró Espai de fang / Pou d’Art / Sant Cugat Dance Academy / Taller ARtCO Escola-Taller de Restauració d’Art i Antiguitats / Tallers de Teatre Sílvia Servant / Viviana Hounie

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Davant el tercer tancament decretat pel Govern de la Generalitat LES ESCOLES DE MÚSICA, DE DANSA, ART, ACADÈMIES O CENTRES DE ART, DANSA, TEATRE I MUSICA de SANT CUGAT diem: No podem aguantar més!

Ens hem preparat i adaptat a diferents “noves normalitats” amb la reducció d’alumnes per grup, gel hidroalcohòlic, aparells de ventilació i una desinfecció i neteja a fons entre classes i grups. Hem creat espais segurs per desenvolupar una activitat que no es pot substituir per un format virtual i requereix de presencialitat. Una presencialitat responsable, amb un seguiment exhaustiu i que ha demostrat que la incidència de positius ha estat nul·la.

Hem tancat fins a 3 vegades per fer front a la pandèmia de la COVID-19, però no hem d’oblidar que s’haurien de buscar i impulsar solucions perquè la musica, la dansa, el teatre i l’art puguin desenvolupar-se de forma segura. Per responsabilitat, també, cap a molts altres col·lectius de la nostra societat, com són la infància i la joventut que s’han vist aïllades durant molt de temps i necessiten poder créixer, formar-se i desenvolupar-se. Per responsabilitat a tots els usuaris d’aquests serveis, nens/es, joves i adults. Pels conjunts instrumentals, bandes, cors, companyies de dansa i/o teatre, o de creació que necessiten assajar o practicar plegats i així poder encarar un futur pròxim on el talent no es perdi ni s’aturi. Es necessiten solucions realistes pels professionals que afronten un futur incert i que molts d’ells, davant aquest últim tancament, es plantegen abandonar.

Som una xarxa àmplia que ha fet de la música, el teatre, la dansa i l’art a SANT CUGAT una activitat i un servei vital i essencial per a moltes persones. Des del compromís amb la nostra ciutat hem fet de SANT CUGAT una ciutat sensible a la dansa, l’art, la música i el teatre, com a activitats socials, mentals, emocionals i artístiques. Institucions que han generat projectes aportant riquesa cultural i artística al municipi, formant a generacions d’artistes, actors, ballarins i músics i de gent que valora les arts. Escoles i acadèmies que per motivació de persones valentes van decidir situar-se a SANT CUGAT i engegar una aventura educativa aportant riquesa cultural, artística i social al municipi.

Sempre, des de la vocació, estem presents en els esdeveniments culturals i socials del municipi, participant i creant lligams amb l’entorn i la seva gent. Hem aportat recursos als equipaments públics de la ciutat. Hem creat experiències col·lectives i cohesionadores. Ara, quan un tercer tancament ja no ens permet mantenir-nos, necessitem que se’ns escolti i que s’adoptin solucions per tal de no abocar al tancament total de cap d’aquestes iniciatives.

D’acord amb aquestes necessitats proposem al ple de Sant Cugat del Vallès l’adopció dels següents

ACORDS

Primer – Donar ple suport al col·lectiu d’entitats d’art, música, dansa i teatre de la ciutat davant les mesures restrictives que impedeixen la seva activitat i promoure la reobertura immediata.

Segon – Instar al Govern de la Generalitat de Catalunya a adoptar mesures compensatòries reals i proporcionades a les mesures restrictives de tancament cap a aquest sector i buscar solucions per una obertura segura dels seus espais, tot adoptant protocols i mesures de seguretat.

Tercer – Que des de l’Ajuntament de SANT CUGAT s’aportin mesures d’ajudes i suport als agents afectats.

Quart – Donar compte d’aquest acord a tots aquells centres a qui aquestes decisions puguin afectar.

Sant Cugat del Vallès, 26 de gener de 2021

DESCARREGA’T AQUESTA MOCIÓ