Comunicat de Junts per Sant Cugat sobre la situació dels veïns del carrer Josep Irla que estan sense calefacció ni aigua calenta

 Junts per Sant Cugat anem fent seguiment diari sobre la situació dels veïns del carrer Josep Irla que des del passat 22 de gener estan sense calefacció ni aigua calenta, just durant la intensa onada de fred que afortunadament sembla que comença a remetre.

Al respecte volem emetre les següents consideracions:

1. Expressem la nostra solidaritat amb totes les persones afectades.

2. Lamentem aquesta situació, que pel que sembla cal emmarcar en una relació comercial entre la propietat i els residents que ja havia generat ampli descontent entre el veïnat en temps precedents.

3. Tenim molt present que estem parlant d’edificis que van ser promoguts de la mà de la iniciativa pública municipal de promoció d’habitatge protegit en un context en què la conjuntura dificultava extremadament el sosteniment del ritme de dotació d’habitatge en condicions accessibles. Malgrat haver transcorregut ja el període de protecció pública, creiem que com a administració més propera a la ciutadania hem de fer tot el possible per defensar qualsevol persona i o col·lectiu que pateix una situació com aquesta, amb més raó encara en un cas com el que tractem.

4. Instem, per tant, l’empresa responsable a fer tot el possible per resoldre aquesta situació. Sembla incomprensible que pugui haver-se allargat durant pràcticament 10 dies i que encara ara no hagi quedat plenament restablerta la normalitat.

5. Demanem a la senyora Alcaldessa i els actuals responsables del govern actual a emprendre les accions formals o informals necessàries per pressionar cap a la resolució de la situació i el ple restabliment de les condicions de vida que mereixen els residents en els edificis mencionats, tal com aquest grup municipal ja ho va transmetre al govern de la ciutat el 24 de gener un cop vam ser coneixedors d’aquesta lamentable situació que estan vivint aquesta comunitat de veïns de la nostra població i que requereix una solució urgent.

Sant Cugat del Vallès, a 31 de gener de 2023