Carmela Fortuny: “Tolerància zero vers la violència contra les dones”

Com cada any aquest novembre hem tornat a declarar al Ple, totes les forces polítiques representades, el rebuig vers la violència exercida contra les dones. Enguany conscients que la pandèmia no ha fet més que castigar encara més a les víctimes i afavorir els agressors.

Ens adherim així a una declaració aprovada i compartida amb moltes altres administracions. Sortosament en aquesta causa i gràcies als moviments feministes i d’altres com el #Metoo s’ha arribat a consensos per rebutjar la violència masclista d’arrel i en bloc.

Sant Cugat des de fa molts anys manté aquesta lluita sense descans. Primer va ser a través de la creació de la regidoria d’igualtat i el servei d’atenció a les dones. Va ser una ciutat pionera en aquesta lluita i no va trigar a crear una comissió interdisciplinària (2001) on hi eren representats els sectors com educació, serveis socials, salut, cossos policials, col·legi d’advocats i les entitats de dones de la ciutat. Aquesta xarxa tenia com a missió la prevenció, la detecció l’atenció i la recuperació de les víctimes i els seus fills i filles.  Des de la Comissió es va treballar un protocol d’actuació i dissenyar  nombroses campanyes de sensibilització, així com la redacció d’un informe anual que es feia públic cada 25-N amb dades quantitatives i qualitatives que servien per a reorientar les polítiques i els serveis.

Estic segura que la responsable política actual aprofitarà la feina feta i sabrà donar continuïtat a la xarxa d’atenció creada a la ciutat contribuint a fer-la més forta per a fer front a aquesta xacra que pateixen tantes dones ja sigui de forma psicològica, física, econòmica, racial, o sexual.

Però cap lluita i menys aquesta es pot fer només de les administracions, a més del manifest i de tota la feina que es fa des de l’ajuntament i les entitats, cal que tots i totes hi contribuïm. No permetem que al nostre voltant ja sigui a la família, amb els amics o a la feina s’exerceixi cap mena de violència per petita que sigui. Exercim la tolerància zero.

Carmela Fortuny
Portaveu i regidora de Junts per Sant Cugat

Article publicat al NacióDigital