Carmela Fortuny: “Remenant armaris”

Quan hi ha canvi d’estació acostumem a fer canvi d’armari. Recuperem la roba que vam desar en caixes o en algun altre armari de la casa i guardem la que ja no farem servir durant uns mesos, perquè abriga massa o massa poc. El mes d’abril i maig són aquests mesos on toca fer aquests canvis.

Pels titulars que anem llegint a la premsa, per què és llastimosament com sabem quines són les intencions del govern de Sant Cugat, sembla que el tripartit liderat per l’alcaldessa Ingla, també ha fet canvi d’armari i vol lluir alguns vestits antics.

Remena que remenaràs ha trobat l’antic projecte de l’alcalde Recoder que proposava soterrar les vies del tren i ens el vol vendre com a nou aprofitant que la Generalitat preveu construir, en un futur, un segon túnel ferroviari entre Sant Cugat i Barcelona. Juntsxstc, toquem de peus a terra, sempre hem apostat pel segon túnel ferroviari, però mentre no arriba suggeríem una acció més immediata que implicava cobrir-ne alguns trams que milloressin la permeabilitat entre barris per connectar-los entre si.

El mateix passa amb el projecte d’acollir una estació de l’AVE, fa molts anys que els diferents governs municipals han apostat de forma decidida per ubicar aquesta estació a Sant Cugat. De la mateixa manera que la idea de fer coincidir l’estació de Volpelleres amb la de la Renfe. Cap d’aquests vestits antics que el tripartit recupera, per molts macos que siguin, poden passar per nous. Aquest govern ens vol fer combregar amb rodes de molí o pitjor encara vol refer una vora o canviar els botons a determinades propostes fent-nos creure que són noves.

Certament, és millor recuperar projectes bons per la ciutat i posar-hi l’energia per fer-los realitat que romandre aturat. En aquest sentit, els recomanem que recuperin també el darrer model del Pla Promusa 2030, possible i real, o bé el projecte per una nova i necessària biblioteca central, per dir-ne dos dels més rellevants que van quedar amagats en un calaix. Qui sap, potser els serveix d’inspiració per generar un altre titular.

Carmela Fortuny
Regidora i Portaveu de Junts per Sant Cugat

Article publicat a Cugat Media