Carmela Fortuny rebutja la sentència del Suprem contra els presos i preses polítiques

Aquest és el discurs que Carmela Fortuny, regidora portaveu de Junts per Sant Cugat, ha manifestat durant el Ple Municipal extraordinari de l’Ajuntament de Sant Cugat el 15 d’octubre de 2019 per rebutjar la sentència del Tribunal Suprem i reclamar “la llibertat immediata dels presos i preses polítiques”. La moció, redactada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) també mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació i es reafirma en el caràcter pacífic del moviment independentista català, ha estat aprovada amb els vots a favor de Junts per Sant Cugat, ERC-MES i la CUP. El PSC s’ha abstingut i Cs no ha participat al ple.

Intervenció de Carmela Fortuny:
“Ahir (dilluns 14 d’octubre) ens va fer patir alcaldessa, perquè pensàvem que no estaríem aquí per debatre que el ple de Sant Cugat doni resposta a la sentència del tribunal suprem, per demanar l’amnistia de les persones preses polítiques com el santcugatenc Raül Romeva i el dret a l’autodeterminació.

Però avui estem satisfetes per poder aprovar l’acord unitari plantejat per l’Assocació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), organitzacions de les quals en forma part l’Ajuntament de Sant Cugat. Satisfetes de què Sant Cugat s’adhereixi a més del 80% dels ajuntaments de Catalunya que convocaran plens extraordinaris per aprovar la mateixa moció.

Avui podríem parlar de moltes coses, de les formes, de la resposta institucional del nostre ajuntament, dels tempos en un moment que calen respostes unitàries i ràpides ( ja tindrem temps de valorar-ho) però avui Junts per Sant Cugat vol parlar, d’amnistia, de llibertat i d’autodeterminació.

Pel que fa a la sentència:

– 100 anys de presó és una barbaritat (fer referència als detinguts del 23S, més de 20 dies incomunicats). La sentència condemna els presos polítics, la democràcia, la política i a Catalunya.
– La sentència condemna a tothom. La sentència condemna els 2.300.000 (2 milions tres-cents mil) electors de l’1 d’octubre
– La sentència l’ha escrit una justícia inhumana i profundament antidemocràtica.
– La sentència constata l’absoluta falta de garanties. Els condemnen per sedició però ja havien aplicat el prejudici de rebel·lió per prendre’ls els seus drets polítics.
– Els danys que ja s’han produït són irreparables. I ara el dany que la sentència infligeix és injustificable.
– L’Estat espanyol (tingui el color que tingui, sigui PP o PSOE, es digui Rajoy o es digui Sánchez) enterra, de cop, drets, llibertats i democràcia. I un dels principis democràtics essencials, que és el dret a una justícia justa.
– Aquesta sentència referma el nostre compromís amb la idea de contra la repressió, més democràcia.
– Amb Aquesta sentència s’han condemnat fins a 8 articles de la declaració Universal dels drets humans:
– Reunió i manifestació (ahir més de 4000 sediciosos santcugatencs ens vam manifestar. Ja no dic als que teníem a l’aeroport.
– D’associació
– D’expressió i d’opinió
– De pensament
– De participació política
– De no discriminació i el dret a la llibertat
– El dret a un judici just

– Si per posar urnes ens condemnen a tots a 100 anys de presó, la resposta és clara. Més urnes i més política.
– Quan ens volen dir que no hi ha camins per la independència, la sentència demostra que la independència és el camí.

Full recordarles paraules del president Carles Puigdemont que va dir ahir:
Malgrat les condemnes, injustes i inhumanes, res no ens apartarà de les nostres conviccions. Avui queda més reforçada la necessitat de viure en un país veritablement lliure. S’obre un nou temps en què l’exercici de drets i de llibertats fonamentals serà durament restringit. Toca mobilitzar-nos, sense defallir i sense por

Des de Junts per Sant Cugat participarem i animem a participar en les mobilitzacions de rebuig a la sentència

Davant la gravetat de la situació avui la ciutadania no entendrà ….. Un m´és igual…..i esperem que tots els grups municipals hi votin a favor.”