Carmela Fortuny: “Ragull Centre: un despropòsit urbanístic”

El govern municipal d’ERC, PSC i CUP, ha aprovat un conveni entre l’Ajuntament i Laboratoris Ferrer per requalificar un solar industrial i construir-hi el macro complex Ragull Centre amb 2 blocs d’habitatges d’11 plantes, una gran superficie comercial, aparcament per 300 cotxes i un magatzem per la brigada municipal. Segons les declaracions de l’alcaldessa “suposa l’inici per a convertir Sant Cugat en una ciutat molt més densificada”. Ho considero un veritable despropòsit i us diré perquè:

  • Construir blocs de pisos de protecció oficial de pb +11, estigmatitza
  • Fer-ho en un solar rodejat d’indústries, un error
  • Afegir-hi una gran superfície i un aparcament per més de 300 cotxes no té res de sostenible i és un atac al comerç del barri
  • Requalificar un solar industrial dins d’un parc empresarial, un despropòsit majúscul, crea un precedent que posa en risc centenars de llocs de treball
  • Construir dues torres d’11 pisos, només pot obeir a quadrar l’operació econòmicament entre Ferrer i l’Ajuntament
  • Reduir la participació ciutadana a triar el nom de la plaça, una broma de mal gust

Sant Cugat és una ciutat amb densitat moderada i no és per casualitat. Equips anteriors, amb grans acords, així ho van determinar convertint-la en una ciutat atractiva per a molta gent que s’hi ha instal·lat justament per això. Certament també té reptes. La necessitat d’habitatge protegit, que compartim, no justifica aquest nyap. Hi ha alternatives. Altres ubicacions, altres models, com ho demostren els 1.810 habitatges que Promusa ha construït fins avui, repartits per la ciutat, cap d’onze plantes!

A l’alcaldessa Ingla, no li agrada Sant Cugat i la vol densificar, és una opció que hauria estat bé saber-la durant la campanya electoral. Francament, tinc veritables dubtes que sigui això el que vol la ciutadania que la va votar i la que no.

A nosaltres ens agrada Sant Cugat i no volem projectes com els de Ragull Centre ni cap altre que posi en perill l’urbanisme que Sant Cugat, estigmatitzi l’habitatge protegit i suposi la pèrdua de teixit econòmic.

Carmela Fortuny
Portaveu i regidora de Junts per Sant Cugat

Article publicat al NacióDigital