Carmela Fortuny: “No és un debat qualsevol”

La majoria de les persones que viuen a Sant Cugat els agrada la ciutat. L’Observatori sociològic en deixa constància a cada onada. També és cert que ja fa molts anys que Sant Cugat guanya habitants quan la majoria de ciutats en perden.

Per què triem i per què ens agrada tant viure en aquesta ciutat? Perquè la majoria dels nostres fills i filles, quan han d’independitzar-se, volen continuar vivint a Sant Cugat? Aquesta és la primera de les preguntes que ens hem de fer quan parlem de model de ciutat. Si tanta gent està satisfeta i tanta gent vol venir i s’hi vol quedar, deu ser perquè aquesta ciutat respon a les seves expectatives.

El tripartit, després de quasi tres anys governant, reconeix que tenim una ciutat bonica, verda, amb una excel·lent qualitat de vida (són paraules de l’alcaldessa) i que aquest creixement poblacional esdevé un gran repte per mantenir-la. Estic convençuda que, encara que no ho reconeguin, són conscients que algun mèrit deuen tenir els anteriors governs en la construcció d’una ciutat que resulta tan atractiva.

Coincidim en les bondats del model urbanístic de Sant Cugat i per això ens preocupa que es posi en perill ja sigui amb la construcció de blocs de pisos envoltats d’indústria o bé amb el desenvolupament urbanístic molt més compacte i dens per a noves zones i encara més si la raó principal d’aquest canvi no respon a la necessitat d’habitatge accessible, sinó que és el model de ciutat que defensa el tripartit. Compacte i dens.

Certament, és un debat que cal abordar amb serenitat i generositat, per part de tothom. Hem de ser capaços de traçar un camí compartit i arribar al màxim consens i que aquest respongui a la voluntat de la majoria de persones que vivim a Sant Cugat. No es una decisió que correspongui, de forma exclusiva, al govern de la ciutat, afecta a tothom i és clau pel futur de la ciutat. No és un debat qualsevol.

Carmela Fortuny
Regidora portaveu del grup municipal de  Junts per Sant Cugat

Article publicat al Nació Digital