Carmela Fortuny: “No és només l’alçada!”

En el Ple del mes d’abril la majoria que conformen les tres forces d’ERC, PSC i CUP aprovava el conveni entre l’ajuntament i Laboratoris Ferrer que ha de permetre la requalificació de sòl industrial per tal de construir habitatges privats, d’HPO i dotacionals en dos blocs de pb+10. També s’hi preveu una gran superfície comercial, un aparcament per 300 vehicles i un magatzem per la brigada municipal.

Junts per Sant Cugat es va posicionar en contra, entre altres raons, perquè suposa un canvi radical de model urbanístic i un risc evident per a la deslocalització d’empreses. Ni el problema de l’habitatge és la manca de sol, ni per promoure’l cal trencar el model de ciutat
Junts demanava a l’equip de govern que reconsiderés aquesta decisió, però la majoria absoluta va fer possible l’aprovació inicial. S’iniciava doncs un període d’exposició pública en el qual, com a oposició, podíem presentar al·legacions i això hem fet.

Són al·legacions que expressen les diferents preocupacions que ens genera el projecte Ragull Centre. Des de passar d’una ciutat verda i esponjada a una ciutat densificada; perdre sòl industrial i obrir la porta a la deslocalització amb el risc que suposa per a totes les persones que treballen al polígon Can Magí; canviar la configuració de la ciutat amb blocs d’11 plantes; deixar de construir habitatge protegit integrat; posar en risc el comerç local, etc. També ens preocupa que el govern no hagi fet el necessari estudi econòmic abans de decidir-se a elevar l’acord amb Ferrer a la consideració del plenari.

Confiem que aquests arguments facin que el govern reconsideri el projecte. No és només l’alçada el que ens preocupa!

Carmela Fortuny
Regidora i Portaveu del grup municipal de Junts per Sant Cugat

Article publicat al TOT Șanț Cugat