Carmela Fortuny: “Malgrat tot l’independentisme creix”

El passat dia 14 de febrer la ciutadania estava cridada a les urnes per decisió judicial. Els especialistes desaconsellaven de totes totes la data però per no marejar a la ciutadania amb més canvis, la Generalitat finalment va declinar recórrer la decisió judicial i afrontar el repte de preservar la salut i alhora preservar el dret a vot.

Els  ajuntaments han fet mans i mànigues i molt esforç en organitzar la jornada electoral segura i cal agrair-ho. La Generalitat ha pres mesures i ha dissenyat protocols per garantir el dret a vot de tota la ciutadania encara que fos positiva de la Covid. La ciutadania ha seguit les recomanacions, ha respectat les franges horàries i s’ha comportat amb un civisme exemplar.

Certament el context ha fet que l’abstenció incrementés. Si bé en els comicis anteriors va ser excepcionalment alta, en aquesta ocasió ha baixat considerablement. La por al contagi, la incertesa i la desafecció política poden ser-ne les causes. Caldrà analitzar-ho bé.

Tot i això els resultats han estat diàfans i clars, l’independentisme ha tornat a guanyar i és més fort, es resisteix a passar pàgina com volen alguns. També és cert que la ciutadania demana unitat d’acció i bon govern. Cal llegir els resultats amb intel·ligència i cal fer-ho amb generositat i amb rigor.

Des de Junts per Sant Cugat estem satisfets per la feina feta, pels resultats a Catalunya i molt contents pels resultats a Sant Cugat. Som la primera força i això ens anima a continuar treballant de forma incansable per sortir de la crisi i avançar en ser un país d’homes i dones lliures.  Moltes gràcies per tot el suport rebut!

Carmela Fortuny
Regidora i Portaveu del grup municipal de Junts per Sant Cugat

Article publicat al NacióDigital