Carmela Fortuny: “Llarga vida al Pi gros d’en Xandri”

El Pi d’en Xandri ja era emblemàtic, però l’atac que va patir el va convertir en un símbol de ciutat. Representa la lluita per la preservació de Collserola i especialment de l’àmbit de Torre Negra.

Aquest gran pi, viu apuntalat des de fa 25 anys i s’ha convertit en una icona que competeix amb el Monestir. Forma part de la nostra identitat, l’hem vist en dibuixos, en postals de Nadal, en samarretes, en logotips, en portades, etc. Lluny de destruir el pi, els agressors van aconseguir convertir-lo en una icona de lluita i revolta.

La protecció de Collserola ha de ser, per a qualsevol govern de la ciutat, una prioritat i alhora un compromís. En els pitjors embats hem estat capaços de remar alhora, tot i que no ha estat fàcil, tothom sap que ja fa anys que no hi ha cap modificació urbanística que no sigui impugnada. Són molts anys de lluites compartides, molts anys també de lluites jurídiques.

Els regidors i regidores de JUNTS per Sant Cugat, refermem el nostre compromís amb la protecció de Collserola i en especial de l’àmbit de Torre Negra i vorals perquè no sigui urbanitzat. Comprar Torre Negra és un pas endavant, però no és una garantia. La garantia només pot venir del compromís i del treball conjunt entre institucions, entitats i ciutadania. Des d’aquí l’agraïment a les persones i entitats que treballeu per mantenir el compromís social en la defensa de l’espai natural de Torre Negra i rodals.

25 anys i ho recordem com si fos ahir, la lluita continua. Aquesta és la força d’un arbre que ha esdevingut símbol de resistència, tenacitat i lluita.

Carmela Fortuny
Regidora Portaveu de Junts per Sant Cugat

Article publicat al TOT Șanț Cugat