Carmela Fortuny: “L’estat de la ciutat a debat”

No fa gaires dies va tenir lloc el primer ple extraordinari d’aquest mandat sobre l’estat de la ciutat. Són plens que han de servir per avaluar, entre govern i oposició,  l’estat dels carrers, la mobilitat, la seguretat, l’economia, l’habitatge, els equipaments, etc. però també l’estat de les entitats i el benestar de la ciutadania.

Els tres partits del govern i l’alcaldessa van enumerar el que havien fet i sobretot el que voldrien fer. No van avaluar ni rendir comptes però si carregar contra els governs anteriors fent-los culpables de tots els seus mals. Tot un clàssic.

Des de Junts per Sant Cugat vàrem centrar-nos en les quatre qüestions que han empitjorat més en aquests dos anys i mig de mandat.

La mobilitat a Sant Cugat, en aquests dos anys, ha empitjorat. Dues accions improvisades i sense alternatives han acabat de complicar les coses, l’anella verda i la zona de baixes emissions.

El tripartit ha aturat la construcció d’habitatge públic. Les úniques claus que es lliuraran seran d’habitatges iniciats en el mandat anterior. Van prometre abordar l’emergència habitacional i l’única cosa que han fet ha estat espantar a tothom amb el nyap urbanístic de Ragull Centre.

La neteja i el manteniment de la ciutat són deficients. El pressupost destinat al manteniment de la ciutat han disminuït de forma preocupant. Les voreres, el paviment, l’enllumenat, la neteja està, cada dia que passa, pitjor.

Finalment, la mala gestió i l’actitud arrogant del tripartit paralitza Sant Cugat des de fa dos anys tot i tenir un equip tècnic de primer nivell i més recursos que mai. Van tard amb el pressupost, les ordenances, les llicències, les subvencions, etc. Tampoc han sabut crear un clima de participació i consens, la seva actitud, poc dialogant i en molts casos autoritària no l’afavoreix.

En aquesta reflexió, no podíem obviar la pandèmia que ha causat tant dolor i patiment a Sant Cugat i a tot el món. De ben segur que ha condicionat el mandat. Sempre hem mostrat la nostra solidaritat i disposició a l’alcaldessa i ho seguirem fent.

Junts per Sant Cugat vol que la ciutat torni a bategar amb força i per això treballem, per ser una alternativa el 2023 i que la ciutat recuperi una administració solvent, un govern amb un projecte de ciutat il·lusionant que ens projecti cap al futur.

 

Carmela Fortuny
Regidora i Portaveu de Junts per Sant Cugat

Article publicat a Cugat.cat