Carmela Fortuny: “La normalització del català es veu amenaçada”

L’Ajuntament de Sant Cugat ha donat suport al d’immersió lingüística a les escoles catalanes. D’una banda a través d’una moció presentada per Junts per Sant Cugat i CUP per adherir-se al manifest de Somescola.cat i rebutjar la sentència que obliga centres educatius a fer un mínim del 25% de les classes en castellà. ERC també va presentar una moció en aquest sentit al darrer ple municipal de l’any, celebrat el 23 de desembre.

La portaveu del grup municipal de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha advertit que “la normalització del català es veu amenaçada”. Fortuny ho ha exemplificat amb el fet que el 28% de l’alumnat no fa servir mai o gairebé mai el català a l’escola. És per això que considera que s’està atacant el gran consens social i ha fet una crida a “fer pinya” per la llengua.
CONSULTA LA MOCIÓ DE JUNTS i CUP


UNANIMITAT PER IMPULSAR UN PACTE LOCAL CONTRA LA BRETXA DIGITAL
El ple ha aprovat per unanimitat una moció de Junts per Sant Cugat que preveu fer una diagnosi sobre les dificultats d’accés a la digitalització per part dels ciutadans.
Des de Junts per Sant Cugat, la regidora Sandra Casat ha reconegut l’esforç per part de l’executiu per mitigar aquesta realitat a l’escola, empreses i altres sectors, però aposta per anar més enllà amb una gran campanya informativa.
CONSULTA LA MOCIÓ PRESENTADA PER JUNTS

 

JUNTS PRESENTA ESMENA A LA TOTALITAT DE LES ORDENANCES FISCALS
L’Ajuntament prorroga les ordenances fiscals del 2021 per a l’any vinent i, per tant, queden congelats els tributs municipals i els preus públics. El ple municipal ha donat el vistiplau definitiu a aquesta decisió, tot i el vot contrari de tota l’oposició. Junts per Sant Cugat ha reclamat unes ordenances fiscals pensades per al 2022.
El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas ha lamentat la “nul·la” planificació financera de l’Ajuntament. En previsió d’un escenari econòmic difícil, Brugarolas ha criticat que no es facin servir les ordenances fiscals que són “un dels pocs instruments que tenen els ajuntaments”. “No modifiquen res”, ha retret el regidor, qui ha advertit que “deixaran un forat”. Brugarolas ha assegurat que la seva al·legació era “una esmena a la totalitat” i ha avançat que es miraran el pressupost del 2022 “amb lupa”.
CONSULTA L’ESMENA DE JUNTS