Carmela Fortuny: “Ho han tornat a fer”

Al juliol molts nens i nenes canvien els llibres pel lleure, Sant Cugat s’omple de propostes per acollir els infants mentre les seves famílies treballen. És el mes per excel·lència dels casals, campus, colònies, i estades.

Mentre camino la ciutat em trobo, tot sovint, grups de nens i nenes, que llueixen la mateixa samarreta, formant una taca de color més o menys uniforme. Xerren animats i riallers i sempre van guiats per uns monitors o monitores, a vegades molt joves i a vegades no tan joves. Són infants que van a la piscina a fer una excursió o potser una ruta d’orientació, etc. i els acompanyen unes persones adultes que s’han format i han decidit dedicar-los el seu temps, amb moltes ganes i molta paciència.

Els monitors i monitores són els que van obrir les instal·lacions esportives, escolars, els tallers, etc. a l’estiu passat per acollir els nens i nenes que venien d’un llarg confinament. I ho van fer amb la incertesa que provoquen les indicacions poc clares i els canvis de mesures setmanals. Van superar amb nota una situació d’incertesa que van saber gestionar amb molta dosi de paciència, bon humor i sobretot pensant en els infants per davant de tot.

El personal del lleure educatiu aquest juliol, ha tornat a obrir les escoles, entomant la 5a onada i ho han tornat a fer amb un somriure i moltíssima professionalitat, amb grups confinats i assumint els dubtes i pors de les famílies. Ho han tornat a fer! No tinc dubtes en afirmar que el món del lleure és essencial i necessita que el protegim i l’impulsem, per això em pregunto si com a societat hem sabut reconèixer aquest col·lectiu com cal i si l’hem respectat prou.

Recordo els meus anys de monitora i no puc fer altra cosa que posar-me a la pell de totes aquestes persones que estan fent aquesta tasca tant i tant necessària i donar-los de tot cor les gràcies, així com, expressar el meu compromís polític en l’impuls del lleure educatiu!!

Carmela Fortuny
Regidora i Portaveu del grup municipal de Junts per Sant Cugat

Article publicat a Cugat.cat