Carmela Fortuny: “ERC, CUP i PSC… en què quedem?”

El Ple Municipal del mes de desembre del 2015 aprovava una moció de suport a l’empresa Delphi Diesel Systems i a tots els seus treballadors i treballadores. Era una moció institucional, tant el govern liderat per l’alcaldessa Conesa com els grups de  l’oposició, entre ells ERC, CUP i PSC, hi van donar suport i van contribuir en la redacció dels acords. El compromís era unànime i  inequívoc. Sant Cugat apostava per reindustrialitzar, per salvar llocs de treball i per no requalificar el sol industrial per fer-hi habitatge. Gràcies a la implicació de tothom, l’activitat industrial es manté i ha incorporat nous projectes d’alt valor afegit.

Avui, 5 anys després d’aquell compromís unànime, les forces que governen avui la ciutat han canviat de parer i anuncien, amb orgull, que han arribat a un acord amb laboratoris Ferrer, propietària de l’Ha. de sol industrial just al costat de l’antiga Delphi, per a construir-hi dos blocs d’11 pisos, un gran supermercat, un gran aparcament i un magatzem per la brigada municipal.

Què se n’ha fet de tots els arguments que van servir a ERC, CUP i PSC quan eren oposició per comprometre’s a no requalificar el solar de la Delphi per poder-hi construir habitatge?  Com és possible, amb la crisi que afrontem, que la voluntat no sigui la de potenciar aquests 10.000 m2 rodejats d’indústria per atraure més indústria?

Quan el Sr. Francesc Duch diu: ”en aquest solar on ara no hi ha res, hi haurà habitatge”, ignora, de forma irresponsable, que la reserva de sol industrial ha de servir per potenciar el sector, i que requalificar sol industrial obre un inquietant escenari d’expectatives de reconversió i deslocalització de les indústries del mateix polígon. El municipi té altres opcions on construir habitatge. Aquesta seria l’aposta més coherent amb la ciutat i amb tot el que fins fa poc defensàvem de forma unànime totes les forces polítiques de Sant Cugat estiguéssim a govern o no.

Carmela Fortuny
Regidora portaveu del grup municipal de Junts per Sant Cugat

Article publicat a Cugat.Cat

DESCARREGA’T LA MOCIÓ INSTITUCIONAL DEL 2015