Carmela Fortuny: “De la incertesa a l’esperança”

L’any 2020 passarà a la història com l’any de la Covid. Aquesta malaltia s’ha emportat moltes vides, molts projectes i moltes il·lusions. De cop ens vàrem trobar immersos en una pandèmia d’abast mundial per la qual no estàvem preparats. Era molt difícil preveure’n l’abast i les conseqüències i per tant molt complicada la seva gestió.

Els aprenentatges que ens deixa la pandèmia són molts. La Covid ha posat de manifest la vulnerabilitat del sistema de protecció social, el dèficit estructural del sistema sanitari de la majoria de països, i també ha demostrat quins lideratges són els més eficaços per protegir-nos, per exemple.

D’aquí tres dies encetarem un nou any amb l’esperança posada en la vacunació, però amb el dolor i la pèrdua dels que ens han deixat o estan patint. Una barreja de sentiments que també haurem de saber gestionar.

L’any 2021 ha de ser l’any de la recuperació, l’any en què ens podrem treure les mascaretes, l’any per enfortir-nos de manera individual però també i molt important com a societat, com a ciutat. En el 2021 caldrà augmentar l’eficiència de totes les administracions, i especialment la del nostre ajuntament. Toca estar més a prop dels negocis, de les botigues, de les entitats i sobretot de la gent. Des de Junts per Sant Cugat, una vegada més, ens posem a disposició per fer-ho possible. Si alguna certesa ens ha ensenyat la pandèmia és que només junts serem més forts.

Desitjo que el 2021 sigui l’any en què Sant Cugat va recuperar els somriures.

Carmela Fortuny
Portaveu i regidora de Junts per Sant Cugat

Article publicat a Cugat.cat