Carmela Fortuny: “Campiones!”

No havíem viscut mai una crisi mundial d’aquesta magnitud que afectés tants aspectes de les nostres vides (sanitari, social, econòmic, laboral, esportiu…). Són moments d’incertesa que ens han obligat a superar-nos, a cooperar, a treballar en equip.

L’esport femení sap de què parlo. Sap el que significa la superació, l’esforç, la constància, el treball incansable, sap què vull dir quan parlo de la força de l’equip. L’esport femení sap que són els reptes i els lluita com ningú, i ho porta fent, de forma poc reconeguda, al llarg de la història.

Com en molts altres sectors, les dones a l’esport, tenim un sostre de vidre que cal trencar. La bona notícia és que, sortosament, sembla que ara es reconeix obertament per part de tothom, clubs, mitjans de comunicació, famílies, administracions, etc. La dolenta és que encara tenim un llarg recorregut a fer.

Els valors que associem a l’esport són coneguts, però si hi afegim la visió de gènere, obtenim la fórmula perfecta per fer un gran salt com a societat vers a la igualtat d’oportunitats.

L’èxit més recent l’hem viscut amb l’equip femení del Barça que ens ha donat una de les alegries més significatives del darrer any guanyant la Champions.

Però és en l’àmbit local, on em vull centrar. Tot i les dificultats de la pandèmia, els equips femenins de Sant Cugat han assolit fites històriques, en el Rugbi, l’Hoquei herba, el Voleibol, l’Atletisme, l’Handbol, el Futbol sala, etc. Els gimnasos i piscines estan plenes de dones, les caminades femenines organitzades són diàries. Aviat gaudirem de la Re-volta ciclista amb més de 100 dones ciclistes, etc. Totes aquestes dones volen pujar a dalt del podi com a campiones del seu esport favorit, però també volen guanyar en benestar i salut. I ho volem fer en equip, juntes.

Els valors d’aquestes dones, la seva constància i passió, són una inspiració per a moltes nenes i noies. Això és imparable.

Sou unes campiones. Felicitats a totes!

Carmela Fortuny
Regidora portaveu del grup municipal de Junts per Sant Cugat

Article publicat al NacióDigital