Carmela Fortuny: “Aquest Nadal cada ovella al seu corral”

Aquests darrers dies i amb Nadal a l’horitzó, comprovem que les xifres de la pandèmia no milloren i que el risc de rebrot a la nostra ciutat empitjora.

A hores d’ara sabem, tots i totes, què hem de fer per a no posar en risc la vida dels nostres veïns i veïnes, la vida dels nostres familiars, la nostra vida. El retrobament familiar és un desig compartit i ben arrelat a la nostra societat i ara més que mai no podem deixar de banda les rutines que ens protegeixen: rentat de mans, bon ús de la mascareta, distància i reduir al màxim les relacions socials. Tots i totes tenim ganes de trobar-nos, enyorem la vida social. Ho hem fet molt bé fins ara, no podem abaixar la guàrdia, encara no.

També sabem que l’equilibri entre economia i salut no és fàcil de gestionar. Per una banda no volem que cap negoci tanqui, però per altra banda no volem que ningú emmalalteixi. La conseqüència és una crisi social i econòmica que cada dia fa patir més.

Les veus expertes estan recomanant celebrar el Nadal amb els convivents i deixar per l’any vinent les grans trobades familiars. El refranyer popular és una gran font de saviesa i molt sovint ens aconsella el camí a seguir. Per Nadal cada ovella es quedi al seu corral.

No és fàcil per a ningú, però ho hem de fer, no només perquè no empitjorin les xifres, sinó per a nosaltres mateixos, per als nostres. No val la pena posar en risc a ningú. Fins i tot diria que seria com contradir l’esperit de Nadal si ho féssim.

Aquest Nadal posem-hi imaginació, dediquem una estona a trucar a aquells que estan sols, als més grans,  organitzem una trobada virtual,  ajudem als que s’emboliquen amb tanta tecnologia  i reduïm  l’àpat amb els que convivim. Fem Nadal sí, però fem-ho bé.

Aprofito per a desitjar-vos un bon Nadal i un 2021 lliure de Covid-19, ple de salut i feina.

Carmela Fortuny
Portaveu i regidora de Junts per Sant Cugat

Article publicat al NacióDigital