Carmela Fortuny: “Adéu a un home bo”

L’Arcadi Oliveres ens ha deixat. Diem adéu a una bona persona, una persona compromesa amb la justícia social, lluitador incansable pels drets de tothom.

Tinc molt present la conversa que vaig mantenir amb l’Arcadi, ja fa uns anys, a la seu de l’Ateneu Barcelonès. Em va dir: Malgrat que pensis diferent de l’altre, escolta i aprèn i va afegir: Sempre hi ha esperança, no hem de tenir por” hi penso sovint…

L’Arcadi era optimista, creia en una utopia possible, lluitava per convertir el món en un lloc millor i més just. Discrepàvem en certes coses i ens enteníem en moltes. Amb ell era fàcil l’entesa. Mai tenia un no, sempre a punt per cooperar, coherent amb tothom i amb tot. Penso en el seu optimisme, la seva energia, la seguretat en les seves conviccions. Volia un món millor i això va dedicar la vida. Enyorarem la seva conversa aparentment senzilla però plena de contingut, pensat, reflexionat, teixit fil a fil per esdevenir teoria posada en pràctica.

Estic convençuda que el seu llegat perdurarà per sempre i faríem bé de llegir-lo o rellegir-lo. Refrescar tot els que ens ha dit, parlat i conversat, per què l’Arcadi era d’aquelles persones que et marquen. De fet, aquests darrers mesos, ho hem pogut comprovar amb aquesta vetlla anticipada plena d’escrits, vídeos, comiats, etc. plens d’agraïment.

L’Arcadi Oliveres ens ha deixat múltiples herències en cada un dels nostres cors. Era, sens dubte, un home bo que ha sabut viure i ha sabut morir amb una coherència i dignitat envejables.

Has tingut sort Arcadi, tens una família fantàstica que ha sabut acompanyar-te i estimar-te. Mira-sol i Sant Cugat també han tingut sort de tenir-te com a veí, de ser casa teva, de formar part de la teva vida, i totes les persones de Sant Cugat, hem tingut molta sort que formessis part d’aquesta gran comunitat que de ben segur, amb el teu pas, has contribuït a fer que sigui un lloc millor per viure.

Descansa en pau.

Carmela Fortuny
Regidora portaveu del grup municipal de Junts per Sant Cugat

Article publicat a Cugat.cat